TOTTENHAM - SPORTING


Tottenham:

Rövid időn belül két dugó a Spurs-nek, a vereségek mellett az is szembetűnő volt, hogy a United és a Newcastle lefocizta Conte csapatát. Az előző blogbejegyzésben fejtegettem a Spurs hiányosságait, problémáit. Nem gondoltam volna, hogy Kulusevski hiánya ennyire érezhető lesz a csapat játékán. A svéd nélkül nem sok kreativitás van a támadásokban, főleg, ha a Son – Kane párost hermetikusan elzárja az ellenfél a labdáktól. Ami a Spurs kezdőjét illeti Kulusevski (9/1/3 szélső) mellett Richarlison, (13/2/3 csatár) és Tanganga (160 védő) nem bevethető. Højbjerg és Romero kihagyta a keddi edzést, de szerintem mindkét játékos tudja majd vállalni a játékot.

Sporting:

Jó kezdés után alaposan visszaesett Rúben Amorim együttese. A Marseille az oda-vissza meccsen 6 gólt lőtt, ezzel szorossá téve a D csoportot. Amorim-ról annyit érdemes tudni, hogy generációja egyik legtehetségesebb fiatal edzője. A Sporting 10 millió euróért vásárolta ki a szerződéséből. A csapatösszeállítás terén nehéz dolga lesz, hisz számos kulcsjátékosára nem számíthat szerdán. Sérült Luis Neto (6/0 védő), Coates (11/0 védő, csapatkapitány), és Esgaio (12/0 védő), illetve eltiltás miatt hiányozni fog Pedro Goncalves (15/6/4 szélső). Az előző fordulóban borzasztó gyengén játszott a portugál együttes. Hazai pályán a francia Marseille-el szemben csupán 0.16xG-re volt képes. Angliában ennél több kell.

Esélyek:

Nagyon durva lenne, ha a Spurs zsinórban harmadszor maradna nyeretlen. A sajtótájékoztatón kérdezték Conte-t a szerződéséről, de erre azt válaszolta, hogy csak a jelen számít. A nyáron úgy tűnt, hogy a vezetőség kielégítette minden igényét az olasz trénernek, az ő kérésére posztokra hoztak játékosokat. Őszre kiderült, hogy „sz*r van a palacsintában”. A védelem nem képes hatékonyan támogatni a támadásokat, a középpályán nincs olyan kreatív ember, aki összekapcsolná a csapatrészeket. A svéd nélkül vaktölténnyel tüzel a Spurs. Conte-nak egy mázlija lehet, hogy most a portugál csapat sincs csúcs formában a BL-ben.