Tottenham - newcastle


Tottenham:

A Spurs kijózanító vereséget szenvedett a Manchester United otthonában. Conte taktikája finoman fogalmazva sem működött, ugyanis elől a Son – Kane párost könnyedén passzolta ki a United védelem, ami után a két hazai szélső védő többször szabadon vihette fel a labdát. A támadások terén szintén alul teljesített a Spurs. Csupán 0,70xG-re futotta az erejéből. Egyedül a kapus Lloris teljesítménye emelhető ki, aki egy nagyobb arányú vereségtől mentette meg az övéit. 

A Spurs statisztikája a United ellen (forrás: TFA):

Conte egy év alatt rendbe tette a csapatot, a kőkemény erőnléti edzések után a játékosok fizikai állapota látványosan feljavult, illetve az eredmények is jönni kezdtek. Ám ebben a szezonban kiderült, hogy az olasz edző taktikájának vannak határai. Az általa kedvelt 3-5-2-es rendszere kiismerhető, főleg Európában. Ő a katonákat szereti, akik jól illeszkednek a rendszerébe és minden parancsát szó nélkül teljesítik. Ami a támadójátékot illeti, Kulusevski kiválásával a csapat teljesítménye ezen a területen nagyon beesett. A Spurs keretében nincs egy igazi szervező középpályás, mint például Eriksen volt, ezért a támadások nagyban függenek a Son-Kane-Kulusevski triótól. Mivel a svéd hosszú ideje sérült, ez a felelősség két emberre hárult, és ha őket sikerül kivenni a játékból az ellenfélnek, akkor a Spurs lehetőségei alaposan leszűkülnek. Márpedig a Newcastle ellen jól jönne a kreativitás.

Newcastle:

Eddie Howe jól felépítette a gárda játékát, pedig több szakember bírálta a kinevezését, de az edző eddig bizonyítja, hogy a Newcastle jó kezekben van. Egyébként meglepő módon a „Szarkák” rendelkeznek a legjobb védelemmel a Premier League-ben ebben a szezonban. Howe az elmúlt napokban a United ellen 5-4-1-ben játszatta a csapatát, míg hazai pályán az Everton-nal szemben 4-3-3-ban. Azt gondolom, hogy a Spurs otthonában újra az 5-4-1-es formációt fogja alkalmazni. A vendégek sem állnak jól a kreatív támadók területén. Isak (3/2 csatár) gyakorlatilag januárig kidőlt, de a csapat másik nagy ásza Allan-Saint-Maximin (5/1/2 szélső) felépülése is lassan halad. Szerencsére a két játékos hiányát egyelőre Almiron (11/5 középpályás) és Callum Wilson (7/3 csatár) elfedi.

Esélyek:

A Spurs-nél némi feszültséget vélek felfedezni. Conte szerződéshosszabbítása a hírek szerint megakadt, ami befolyásolhatja a csapat eredményességét. A Newcastle ezzel szemben stabil pályán van. Egy vendég pontszerzés simán elképzelhető.