ROMA - NAPOLI


As Roma:

Mourinhonak számos változtatást kell végrehajtania ahhoz, hogy a csapata blokkolni tudja a nápolyi támadógépezetet. A farkasok közel sincsenek jó formában, legalábbis ami a támadójátékukat illeti. 

A Roma xG mutatójának alakulása az előző fordulókban: 

Sampdorai – Roma (0:1): 2.60 xG,

Roma - Lecce (2:1): 3.62 xG

Inter – Roma (1:2): 1.04 xG  

Roma – Atalanta (0:1): 3.28 xG 

xG: Expected Goal Ratio (Röviden: A helyzetek minőségét helyezi előtérbe).

A számokból jól látható, hogy a Roma alulteljesít góllövésben, körülbelül 4-5 góllal. Ennek az egyik oka, hogy a támadók teljesítménye, mint például T. Abrahamé visszaesett erre a szezonra. A másik, hogy Dybala érkezésével Mourinhonak át kellett alakítania a csapat szerkezetét. Most, hogy az argentin több hétre kiesett, megint borult minden. A Napoli ellen azt gondolom, hogy a portugál tréner rombolni akar. Belotti várhatóan ott lesz a kezdőben, ugyanis fizikális képességére, erejére és munkabírására számítani fog, míg támadásban Nicolo Zaniolo komponálhat, aki eltiltás miatt kihagyta a Betis elleni visszavágót. Egyes olasz újságok szerint Lorenzo Pellegrini kaphat szerepet Mady Camara mellett a középpályán. 

Napoli:

Ki hitte volna, hogy ilyen teljesítményt tud letenni az asztalra Spaletti együttese? Gondolom kevesen. A nyáron távozott Insigne és Mertens, akik a támadójátékért voltak felelősek, ám nélkülük is termeli a gólokat a csapat. Az átigazolási szezonban nagyon okosan költött a klub. Érkezett Min-Jae Kim (védő), Mathías Olivera (védő), Giovanni Simeone (csatár), Raspadori (csatár) és az eddig bomba igazolásnak tűnő Khvicha Kvaratskhelia (szélső). A grúz játékos, akit már „Kvaradonának” becéznek a Dinamo Batumitól sikerült megszerezni. Az ő játéka minőségben nagyot lök a Napoli támadás-építéseiben. Statisztikában ez annyit jelent, hogy a Napoli ebben a szezonban átlagosan 18,78 lövéssel bír, szemben a tavalyi 14,62-vel.

Pár érdekes statisztika róla. Khvicha Kvaratskhelia:

- Technikai képességei miatt a mozgása kiszámíthatatlan, a támadó akciói pedig hatékonyak
- Átlagosan 3,3 progresszív futást produkál 90 percenként
- Meccsenként 8,46 dribbelési kísérlete van (sikeres labdaszerzés a védők elől)
- Meccsenként 1,58 faultot szenved el Mindkét lábával jól lő (Forrás: TFA)  


Esélyek:

Mourinho nagy király abban, hogy hogyan rontsa el az ellenfél játékát. Sok faultra számítok, szerintem a farkasok próbálják majd lassítani a játékot, hogy a Napoli ne tudjon kibontakozni. Ezzel szemben a másik oldalon Spaletti bízhat a kreatív embereiben, főleg a grúz veszélyes játékában. Fogadási szempontból a speciális piacokat ajánlom (faultok, lövések, lapok).