Chelsea - Manchester United


Chelsea:

Graham Potter kinevezése óta nagyot javult a Chelsea játéka, ám az igazi első erőpróba most jön. Az új edzővel a Chelsea átállt egy 3-4-2-1-es formációra, ami eddig szépen működött. Kisebb hanyatlás a játékban a hétközi Brentford elleni bajnokin volt. Azon a mérkőzésen a Chelsea nem igazán tudott helyzeteket teremteni, ezt a 0,52 xG (Expected Goal Ratio: kialakított helyzetek minősége) mutatója is jól tükrözi. A Chelseanél Conor Gallagher felépült, míg N'Golo Kante, Wesley Fofana és Reece James továbbra sem bevethető.

Manchester United:

A United nagyszerűen játszva legyőzte a Spurs-t, ám a párharc nem a fontos győzelemről marad emlékezetes, hanem arról, hogy Ronaldo a 85. percben sértődötten bevonul az öltözőbe. Mindenesetre Erik ten Hag nem szívbajos, mert a portugál sztárt kirakta a mai keretből. A United, amióta nincs Ronaldo, és a másik fő bűnös Harry Maguire a kezdőben azóta viszonylag kiegyensúlyozottan teljesít. Igaz, a Spurs rangadó volt az első, ahol a United fel tudott nőni a feladathoz. 

Esélyek:

A két fél nagyon szeret egymással döntetlent játszani. Utolsó négy meccsük pontozkodással ért véget és egyik sem hozott sok gólt. A mai párharcuk szintén az under felé kacsingat. Azt sem árt megjegyezni, hogy 3 naponta nyomják a csapatok, ezért rövid időn belül nagyot fordulhat egy-egy csapat szerencsekereke. Érik az ötödik döntetlen?