Boeung Ket - Svay Rieng


A kambodzsai foci sokaknak ismeretlen fogalom. Bevallom őszintén, hogy a ligával először élő fogadáskor találkoztam, anno 5-6 éve. Azóta néha-néha ránézek, hátha lehet extrém magas szorzókat fogni. A modern technika segítségével jó pár mérkőzést élőben lehet követni, ami nagyban megkönnyíti a fogadást. Ez a liga nagyon gólerős, tehát nem itt játszanak a legjobb védők a világon. Egyébként az országban rengeteget tesznek azért, hogy a bajnokság színvonala tovább emelkedjen.

Tavaly Satoshi Saito-t nevezték ki a Kambodzsai Premier League (CPL) vezérigazgatói posztjára. Feladata többek közt, hogy a kambodzsai labdarúgó-bajnokság a legjobb legyen az ASEAN-ban. Satoshi, egy nemzetközi sportadminisztrátor, aki nagy tapasztalattal rendelkezik a marketingstratégiában, illetve a nagyvállalatokkal, hirdetőkkel és ügynökségekkel kapcsolatos kereskedelmi jogok terén. A szakember megfogadta, hogy felgyorsítja a kambodzsai labdarúgás fejlődését és versenyképesebbé válását.

Ami a bajnokságot illeti, szombaton a kora délelőtti órákban nagy rangadót rendeznek a Kambodzsai Premier Ligában. A bajnokság éllovasa Svay Rieng látogat a Boeung Ket otthonába. A Svay Rieng 46 ponttal áll a tabella élén, 11 ponttal a Boeung Ket előtt. A házigazda a negyedik helyen áll 35 ponttal, míg a második helyen álló Visakha 6 ponttal van lemaradva a listavezető Svay Rieng-től. A rájátszásból 6 forduló maradt, amiből minimum négyet hoznia kellene a Svay-nak. A bajnoki cím mellett az AFC kvalifikációért is nagy csata zajlik.

A vendégek csapatkapitánya Sareth Kriya így nyilatkozott: „A holnapi meccsre nézve ez egy nehéz meccs lesz számunkra. A legfontosabb, hogy nyernünk kell, hogy növeljük a különbséget. Holnap nagy meccs lesz, mindig örülök az ilyen nagy meccseknek, mert minden játékos nagy meccsen szeretne játszani.”

A házigazda a tetemes ponthátránya révén nem hinném, hogy bele tud szólni a bajnoki cím sorsába. Ám egy győzelemmel izgalmassá teheti a dobogósok közti harcot. A hírek szerint a vendég Svay-nál több játékos hiányozhat, vagyis erről panaszkodott az edző Conor Nestor. Sok játékos szenved az időjárási viszonyoktól, illetve négyen belázasodtak, ezért hiányozni fognak a szombati derbiről.

Esélyek:

Az utolsó 3 mérkőzésen a Boeung Ket nem tudta legyőzni a Svay-t. Először hazai környezetben a Svay Rieng 4-0-ra, majd a második meccsen 1:0-ra nyert, míg a harmadik etap 2-2 lett. Most, hogy a hazai csapatnál többen visszatérnek az eltiltásukból, újból nehéz dolga lehet a vendégegyüttesnek.