Birmingham City - QPR


A Birmingham csupán a 15. helyen várja a feljutásra hajtó QPR együttesét. A vendégek edzője Michael Beale a jó eredményei révén nagyon keresett szakember lett a piacon. A BCC információi szerint a Wolves nemrég hivatalosan megkereste, de Beale nemet mondott a Premier Ligában szereplő klubnak.

Birmingham City:

A házigazda formája javult az elmúlt időszakban, de a nem túl mély keret miatt John Eustace-nek állandóan variálnia kell a védelmén. Nemrég Marc Roberts (7/0 védő) combizom-sérülést szenvedett, Dean (4/0 védő) egy hosszú kihagyás után végre felépült, viszont őt nem nagyon lehet még terhelni a sérülése után. Nico Gordon (0/0 védő) és a rutinos George Friend (2/0 védő) szintén nem állnak az edző rendelkezésére. Przemyslaw Placheta (5/1 szélső) is kiesett pár hónapja, míg Manny Longelo (6/0 védő) csupán pár hete tért vissza egy súlyos sérülésből. Pár érdekességet hoztam John Eustace-ról.

A csapattal szemben szigorú szabályokat fektetett le:

⦁ Nagy összegű pénzbüntetést kell fizetnie minden olyan játékosnak, aki nem a főbejárati ajtón lép be a komplexumba
⦁ Kötelező szólni érkezéskor a recepció személyzetének
⦁ Az edzések, csoportos étkezések és találkozók előtt korlátozott mobilhasználat.
⦁ Az első csapat napi menetrendje még egy nagy képernyőn is megjelenik, így a játékosok tisztában vannak a felelősségükkel.

Általában ő az első ember reggel 6-kor, és gyakran az utolsó is. A birminghami csapat ebben a szezonban a sérülések ellenére a második legjobb védelemmel rendelkezik. A hazaiaktól egy játékost még kiemelnék, méghozzá Hannibal Mejbri-t (10/0 szélső). A United-tól kölcsön vett fiatal játékos csapata egyik húzóembere lett. Róla rengeteg jó kis videóanyag készült, amit érdemes lenne megnéznetek.

QPR:

Michael Beale-t egy nagyon tehetséges edzőnek tartják Angliában, talán egy polccal feljebb van, mint kollégája a másik oldalon. Igazából Skóciában lett ismert a neve. Gerrard szakmai stábjához tartozott, akit követett az Aston Villa-hoz is. Az Aston tavalyi jó szereplését elsősorban hozzá kötik. A nyáron úgy döntött, hogy edzőnek áll, ekkor jött a QPR megkeresése, amire igent mondott. Közel négyhónapos munkáját egy diagramm segítségével szemléltetném:

Kép forrása: TFA