Barcelona - bayern münchen


Írhatnék közhelyes mondatokat, hogy “Nyomás alatt a Barcelona”, “Nyernie kell a motiválatlan bajor csapat ellen”, de szerintem a csoportban a továbbjutás eldőlt. Vagyis kisebb csoda kellene Plzen-től, hogy legyőzze idegenben az Inter-t.

Barcelona:


Németországban Xavi a Stegen – Christensen – Araujo – Alonso – Kounde – Busquets – Pedri – Gavi – Dembele – Raphina - Lewandowski kezdőnek szavazott bizalmat. A taktikával nem volt gond, hisz a Barcelona magasan támadott le, ami révén a Bayern védőknek szinte a saját kapujuk előtt kellett helyezkedniük, hogy a labdát néha fel tudják hozni. Xavi elképzelése jól működött, de a csapata a Bayern kapuja előtt nem volt hatékony, és hiába zárt végül a Barcelona 2.0xG-vel, gólt szerezni nem sikerült. Mint kiderült, a védelem sokszor zavarba hozható a magasabban jegyzett ellenfelek ellen, amin a rengeteg sérülés csak rontott. Az Inter elleni hazai mérkőzésen Marcos Alonso, Gerard Piqué, Eric García és Sergi Roberto alkotta a védelmet. Itt szintén magasan letámadott a Barca, viszont az ebből származó védekezési hibákat az Inter könyörtelenül kihasználta. A Nerazzurri-nak hétszer sikerült minőségi hosszú labdák kombinációjával eljutni Stegen kapujáig. Az Inter kapusa Onana, egy-egy hazai akció után azonnal, hosszú kirúgásokkal indította a csatárokat. A szerdai meccsen megint sok fog múlni a védelmen. Xavi-nak erősen korlátozott lehetőségei vannak, mert Araújo sérült, Christensen egyelőre bizonytalan, Sergi Roberto a hétvégi bajnokin súlyosan megsérült.

Bayern München:

Nagelsmann a játékosai egyéni képességeinek köszönheti az odavágón elért győzelmet. Érdekes módon a Bayern felülteljesített a helyzetei alapján. 1.60xG-re rúgtak Müller-ék 2-gólt. Jó, annyiból dicséret illeti a fiatal trénert, hogy jól nyúlt bele a meccsbe. Pavard helyére behozta Mazraoui-t, akinek a játéka révén egyre veszélyesebbek lettek a Bayern ellentámadásai. Ami a szerdai párharcot érinti, a németek számára papíron tét nélküli már ez a párharc, de a gyakorlatban nem hinném. Ha nyer a München, akkor egyéni klub rekordot állít be. A vendégegyüttes megnyerte az utolsó tizenegy csoportmeccsét a Bajnokok Ligájában. Ilyet korábban egyetlen klub sem tudott véghezvinni. Ráadásul a Bayern a csoportmeccseket tekintve már 32 veretlen mérkőzésnél tart. A német rekordbajnok 29 győzelmet és három döntetlent számlál. A drukkerek által sokat kritizált Nagelsmann biztos, hogy megint előhúz pár váratlan megoldást a cilinderből. Az odavágóhoz képest a Bayern-nél biztos, hogy lesz változás. Neuer (kapus), Hernandez (védő) és Sane (szélső) sérülés miatt kimaradt az utazókeretből.

Esélyek:

Az előző meccsen kialakult végeredmény erősen Lewandowski lelkén szárad. A lengyel támadó, számos ziccert rontott el. Szerdán ő, és a Barcelona is javíthat, ha sikerül megoldani a védelmi problémákat. A németektől felszabadult játékot várok. Kétszer legyőzni egy Barcelona-t, mindig jobb, mint csak egyszer. Arra számítok, hogy lesz bőven lehetősége mindkét csapatnak a gólszerzése. Az overban nincs nagy érték, ezért inkább a speciálisabb piacokon néznék körbe.