Paks - Ferencvaros


Hosszabb kihagyás után az NB1 tavaszi szezonja is elstartolt. A tavaszi nyitány rögtön hozott pár érdekes eredményt, köztük az újonc Kecskemét újabb nagy győzelmét vagy említhetném a Vasas bravúros pontszerzését az Üllői úton.

A Ferencvárosnak nem sok ideje volt a hazai pontvesztésén merengenie, hisz Csercseszov együttesének már szerdán újra pályára kell lépnie, ezúttal Pakson. A zöldfehérek sűrű meccsnaptára annak is köszönhető, hogy ősszel a nemzetközi kupa menetelés végett, jó pár bajnokijukat halasztották. Egyelőre a Fradi kicsit rozsdásnak tűnik, ami kedvezhet a Waltner Róbert által vezetett Paks-nak.

Végre elkezdett egy-két magyar oldal, köztük az NB1.hu statisztikai elemzéseket készíteni a magyar bajnokikra. Ezen diagrammoknak köszönhetően, könnyebben átláthatóak a csapatok teljesítményei.

A csapatok rangsorolása, a passzok és a lövések alapján:


(Forrás: NB1.hu - Gaál Tamás)


(Forrás: NB1.hu - Gaál Tamás)

A diagrammok segítségével jól kivehető, hogy melyik csapat teljesít felül vagy alul. A Paks a középmezőny végén található, míg a Fradi torony magasan kiemelkedik a mezőnyből.

Paks:

Annak ellenére, hogy a Waltner csapata közepes számokat hoz, mégis van egy olyan csatára, aki nagyon jól érzi a kaput.

(Forrás: AiScore)

Azt írták róla, hogy az előző paksi gólkirályok turmixa, amit Waltner nagyon jól aknáz ki.

A Kisvárda mérkőzésen kiharcolt egy tizenegyest, de a Paks egyenlítő góljánál szintén az ő jelenléte kellett.


(Forrás: Hillandkimi)

A tizenegyest megelőző szituációnál, Varga mozgását érdemes figyelni. Egy random paksi bedobást sikerül neki tizenegyessé átalakítania. Piros nyíllal jelöltem, hogy hova mozog a játékos, sárgával pedig a bedobást. Gyorsaságát és helyzetfelismerését kiaknázva, két kisvárdai védőt megtud előzni.


(Forrás: Hillandkimi)

A robbanékonyságával alaposan meglepi a védőt, aki csak tizenegyest érően tudja szerelni.

A Paks egyenlítő góljánál szintén az ő fejét keresik a társak, mondjuk ehhez a gólhoz kellett a Kisvárda kapusának, Hidrich a nagy hibája.

(Forrás: Hillandkimi)


(Forrás: Hillandkimi)

Varga nem kap valami pontos labdát, de a keresztbe futása kicsit meglepi Hidrichet, akinek a lába között becsorog a labda a kapuba.

A Paks lövéseinek száma egyénekre lebontva:


(Forrás: NB1.hu - Gaál Tamás)

A kapura tartó lövések alapján, egyértelműen a leghatékonyabb paksi játékos, Varga. Rá nagyon kell ügyelnie a Fradinak, hogy minél kevesebbszer kerüljön lövési helyzetbe.

Ferencváros:

Kicsit lassan melegszik be Csercseszov csapata. A ZTE ellen eléggé pontatlanul játszott az együttese, de legalább nyerni tudott, míg a hétvégi Vasas elleni mérkőzésen már nem. Mezőny fölény, távoli bombák, átlövések és kapufák, hazai pályán ennyire futotta. Visszanézve az eddigi eredményeit a Ferencvárosnak, nem mostanában fordult elő, hogy hazai környezetben gól nélkül maradjon az együttes. Esetleg Pakson robban az over?

A Ferencváros kezdője a Vasas ellen:


(Forrás: Hillandkimi)

Ezúttal Zachariassen csak a padon kapott helyet, de Csercseszov elég kreatív támadósort rakott fel, 4-2-3-1-es rendszerben. Az orosz edző próbálja forgatni a csapatát, hogy az EL egyenes kiesési szakaszára mindenki játékba lendüljön.

Egyébként a Vasas nagyon jól megszervezte a védekezését, így a Fradi támadótriója ritkán tudott egy az egy elleni páharcokat kialakítani.


(Forrás: Hillandkimi)

A Vasas alaposan megszállta a saját tizenhatosát, ezért a Ferencváros többször átlövésekkel kísérletezett. Itt épp Besic (fehérrel jelölve) dönt úgy, hogy kapura lő. Mivel nem támadják meg, ezért a lövése technikailag kifogástalanra sikerül. A Vasast csak a kapufa menti meg a góltól.


(Forrás: Hillandkimi)

Ismét egy olyan jelenet, ahol a Vasas betömörül, így a lövő játékos, ezúttal MMamee (fehérrel jelölve) szabadon tüzelhet. Az angyalföldi csapatot ismét a kapufa menti meg a góltól.

Esélyek:

A meccs eredménye nagyban függ a Fradi játékosok élességétől. Néha a City-vel vagy a Barcelona-val is előfordul, hogy egy adott meccsen a nagy dominancia ellenére nem képes az ellenfele kapujába találni. Mindenesetre a bukik arra számítanak, hogy sok gólos mérkőzés lesz, ahol mindkét együttes betalálhat a kapuba. Vagyis erre utalnak az alacsony (1.50-1.53) szorzók. A Paks kapta a 4. legtöbb találatot a bajnokságban, szóval nem ördögtől való gondolat, hogy a hétvégi 0:0 után kiszakad a gólzsák.