PSG - Bayern München


Nagy derbivel indul a Bajnokok Ligája egyeneskieséses szakasza. A PSG-t és a Bayern-t is sokan a döntőbe várták, ám az egyik nagy gigásztól rögtön elbúcsúzunk a nyolcaddöntőben. Egyik csapat sem sziporkázott a bajnokságban, vagyis ez az állítás lassan a Bayern-ra okafogyottá válik, hisz az utolsó két meccsen a bajorok 8 gólt szereztek. Ezzel szemben a PSG eléggé döcög és sok hír terjeng arról, hogy újra fagyos a hangulat az öltözőben.

PSG:

A francia óriás régóta próbál felülni Európa trónjára, de eddig mindhiába. Talán ebben a szezonban látszott némi reménysugár arra, hogy végre összeállnak a mozaik darabkák és végre a sok elköltött pénz meghozza a gyümölcsét, ám februárban megint arról cikkeznek, hogy épp Mbappe veszik össze valakivel, vagy Messi-ről kerül ki videó, hogy „nem érdekelte” a hétközi kupameccs. Egyébként a Marseille otthonában úgy kapott ki a PSG, hogy a pályán volt Ramos, Messi és Neymar. Christophe Galtier ugyanazokkal a problémákkal küzd, mint elődjei. Egyszerűen hiányzik a sok sztárból a kohézió, az együttműködés és az áldozat. A világ legdrágább kirakatcsapata a francia klub, ami nem elég a Bajnokok Ligájában. A mai napon, mikor gyűjtöttem az infókat a házigazdáról, csak olyan cikkeket találtam, ami egyes játékosok távozásáról szólt. Az egyik azt írta, ha kiesik a PSG a nyolcaddöntőben, akkor Mbappe eligazolhat (Real Madrid), a másik portál azt írta, hogy Messi sem hosszabbít, illetve egy harmadikon Ramos távozását rebesgették. A kohéziót szóba hozva. A Messi-Neymar páros sokkal rugalmasabb és hatékonyabb Mbappe nélkül, mint vele. A franca csatár gyors és veszélyes, de az összjáték nem tartozik az erősségeihez. Az argentin klasszis és a brazil „táncművész” viszont már a Barca-s időszakukban is érezték egymást.


(Forrás: TFA-Caio Miguel)

Egy példa arra, amikor Neymar és Messi jó összhangban van egymással. Christophe Galtier olyan rendszerben helyezte el a két klasszisát, hogy azok erőssége domináljon.