Lazio - Milan


Az olasz klubfutball újra nehéz időszakot él át. A FIGC (Federazione Italiana Giuoco Calcio) a Juventus után a Napoli-t pécézte ki az Osimhen transzfer kapcsán, míg a Lazio-nál Sarri rúgta össze a port Igli Tare sportigazgatóval. Az edző szerint a csapatának esélye sincs a BL helyekért vívni, míg Tare azon a véleményen van, hogy ez megvalósítható. Lotito, a Lazio elnöke próbálta oldani a feszültséget, de ezt Sarri nagyon rossz néven vette. A nyilatkozat két nemkívánatos hatást is kiváltott. Egyrészt meggyengítette Sarri pozícióját az öltözőben, másrészt növelte az edző és a sportigazgató közötti ellentétet. A Milan-nál sincs kolbászból a kerítés, hisz a Rossoneri csúnya, 3 gólos különbségű vereséget szenvedett az Inter-től az olasz szuperkupában. Pioli-nak ki kell rángatnia a csapatát ebből a hullámvölgyből.

Lazio:

Ha azt mondom Sarriball, akkor az olasz foci rajongóknak a Napoli jut eszébe. Az öreg láncdohányos egy nagyon kreatív, látványos futballt játszó együttest épített fel. Sajnos akkoriban az I-re nem sikerült feltennie a pontot, mert a nagy rivális Juventus épp akkor élte a fénykorát. Később az élet úgy hozta, hogy Sarri pont a Juventus-al tudja megnyerni a bajnokságot.  A Lazio-nál az első szezonja nem volt rossz, kihozta az adott állományból a lehető legtöbbet. Idén a kettős terhelés révén a csapata nagyon hullámzóan teljesített, eddig úgy tűnt, hogy a BL indulás egy távoli cél, de azzal, hogy a Juventus-tól 15 pontot levontak, a Lazio újra lőtávolba került. Ezért a keddi meccs nagy lehetőség a hazaiak számára.

Sajnos Immobile (14/7/3 csatár) sérülés miatt kihagyja a rangadót, de más hiányzója nem lesz a vendéglátónak. A házigazda egy elég progresszív, látványos játékot játszik. 


(Forrás: TFA-Christopher Winter)

Sarri azt szereti, ha minél gyorsabban fent van a labda a támadóharmadban. A képen a sárga nyíllal a passzok iránya látható. Fontos megjegyezni, hogy a labda gyorsan halad, hogy az ellenfél, ez esetben a Feyenoord, ne tudja lekövetni.

A következő ábrán a Lazio gólhelyzetének előzménye látható. A kép felső sarkában Immobile jelzi, hogy hová kéri az indítást. Ebből az egyérintős játékból majdnem gól születik.