Inter - Porto


Volt Lazios-ok összecsapása, ugyanis Inzaghi és Conceicao egykor csapattárak voltak. Az Inter és a Portos is joggal reménykedhet abban, hogy meg egy kört megér az egyenes kiesési szakaszban.

Inter:

Inzaghi csapatából picit hiányzik a következetesség. Amíg az egyik bajnokin minden összejön, addig a másikon semmi sem. Inter - Empoli (0:1), Sampdoria - Inter (0:0). Néha becsúszik egy-egy kellemetlen eredmény, de nézzük a dolgok jó oldalát. Lukaku végre felépült, Martinez megtalálta a góllövőcipőjét és a csapatot elkerülték a sérülések. Ennek tudatában nem volt meglepő, hogy a fiatal olasz tréner pihentette a kulcsjátékosait az Udinese ellen.

Az előző blog bejegyzésben sokat foglalkoztam az Inter játékával, viszont a pontrúgás variációval annyit nem foglalkoztam. Érzésem szerint a jól védekező Porto-val szemben a szögletrúgásoknak fontos szerep juthat.


(Forrás: Hillandkimi-Kinyeri.hu)


(Forrás: Hillandkimi-Kinyeri.hu)

A Milan ellen is egy szögletrúgásból szerzett vezetést az Inter. Tudatos, hogy a rövidre helyezkedik 2-3 játékos. Rövid beadás esetén is lehet korrigálni a labda mozgását.

A szombati bajnokin az Inter középmagas blokkban zárt vissza. Olyankor nincs se túl magasan a támadóharmadban se túl mélyen a védelmi harmadban. Lényegében Inzaghi kontroll alatt próbálta tartani az Udinese játékát, ami a meccs összképét tekintve sikeresen végrehajtotta a csapata. A Markstats által készített diagrammok jól szemléltetik Inzaghi elképzeléseit.


(Forrás: Markstats-Twitter)

Az Inter xG alakulása a 90 perc során:


(Forrás: Markstats-Twitter)

FC Porto:

Sergio Conceicao csapatának játékáról nehéz volt anyagot gyűjteni. A Rio Ave elleni bajnoki összefoglalóját sikerült csak megszereznem, abból meg sok okosságot nem tudtam leszűrni.

A Rio Ave többször vezetett veszélyes támadásokat, amit nem mindig sikerült levédekezni a Pepe vezette Porto védelemnek.


(Forrás: Hillandimi-Kinyeri.hu)

A Rio Ave bátran támadott, ezzel arra kényszerítve a Porto-t, hogy 3-5-ben védekezzen. Ritkán látni egy kis csapattól, hogy 2-5-ben támad. Érdekesség, hogy a támadásból gól születik, amit les miatt érvénytelenítettek.

Az edző helyzetét nehezítette, hogy a kereten sérülés hullám söpört végig. Conceicao (a sérülésekről):

„Nincs mód a következő meccsre gondolni. Kevés játékosom van. Terheléskezelés? Kik? Olyan játékosokkal, akik nem léteznek?” A Rio Ave ellen hiányzott: Wendell, Otavio, Cardoso, Evanilson, Veron, Uribe és Galeno. A 8. sérült Meixedo, aki súlyos sérülése után folytatja a rehabilitációját.


(Forrás: Hillandimi-Kinyeri.hu)

A Porto letámadása nem mindig működöt tökéletesen, itt a támadók próbálnak nyomást helyezni a Rio Ave szárnyvédőjére, aki még időben továbbítani tudja a labdát.

Talán érdemes kiemelnem a Porto legveszélyesebb játékosát, a rutinos Taremi-t, aki idén sem marad adós a gólokkal.


(Forrás: TFA-Twitter)

Esélyek:

Azzal, hogy ennyi sérült van a vendégoldalon, kicsit az Inter felé billen a mérleg nyelve. Egyedül az a kérdés, hogy melyik arcát fogja mutatni Inzaghi csapata. A továbbjutási esélyeket illetően óvatos vagyok, csak 52%-ot adtam az Inter-nek, míg 48%-t kapott a Porto. Várhatóan a visszavágó fog dönteni erről a kérdésről.