Inter – Napoli


A Napoli az új igazolásainak köszönhetően szenzációsan kezdte az őszt, ezt a jó formát szeretné átmenteni Spalletti együttese a tavaszra. Az Inter ezzel szemben viszonylag szerény őszön van túl, Inzaghi állása sokszor veszélyben volt, de a Barcelona kigolyózása a BL-ből egyelőre pozíciójában tartotta az edzőt.

Inter:

5 vereség a szezonban, köztük a Juventus (2:0) elleni bukás különösen fájó lehetett. A vesztett pontok tekintetében mégsem szedett össze tetemes hátrányt Inzaghi csapata, mivel az őszi szezonban egyszer sem játszott döntetlent, míg a többiek, azért jó párszor belefutottak egy-egy remibe. A rangadó előtt Inzaghi azt nyilatkozta, hogy hosszú ideig szeretne maradni a klubnál, de a sorsa nagyban függ, hogy milyen tavaszt tud produkálni a csapattal. Az edző pozícióját erősítené, ha a bajnoki nyitányon sikerülne legyőzni a bajnoki címre törő Napoli-t. 

1. kép:


(Forrás: analytics.soccerment)

Az Inter felállása az Atalanta ellen (3-5-2). Brozovic sérülés miatt kihagyta a találkozót, a helyén Mkhitaryar kezdett. Az Inter keretét végéig nézve, azt látja az ember, hogy van egy erős kezdő középpályás sor, (Brozovic, Calhanoglu, Barella), akik, ha kiesnek eltiltás vagy sérülés miatt, nehéz pótolni. A szünet ezért is jött jól a milánói kékeknek, hogy végre a sérültek felépüljenek, köztük az a Lukaku, aki szinte a teljes őszi szezont kihagyta.

Inzaghi szemszögéből nézve, a csapatának teljesítménye a rangadókon nem fest túl rózsás képet. Bukás a Lazio, a Roma, a Juventus és a Milan ellen, ahol a védelem 10 gólt kapott. Perisic hiánya az egész őszi szezonban érződött, Gosens nem tudta megfelelően pótolni. Brozovic sok mérkőzést hagyott ki kisebb sérülések miatt. Inzaghi először Asllani-nak adott bizonyítási lehetőséget, de a 20 éves albán középpályás nem tudott felnőni a feladathoz, átmeneti megoldást, Mkhitaryar szerepeltetése hozott. A csatárok teljesítménye mellett sem lehet elmenni. Leginkább Lautaro Martínez hullámzó teljesítménye okoz fejfájást Inzaghi-nak. Az argentin támadó rengeteg ziccert ront, mondjuk elég csak a VB-n nyújtott produkciójára gondolni, ahol szintén tömérdek helyzetet hagyott ki. Ehhez képest Dzeko biztos pont.

2. kép:


(Forrás:analytics.soccerment)

Csapata egyik legjobbja volt az Atalanta ellen. A képen látható egy olyan fogalom, hogy xOVA. A mutató jelentése: Az xG+xA összegyúrásából egy képzett számot hoz össze. Magyarán, egy támadó várható hozzáadott értékét lehet vele meghatározni.

3. kép: Az Inter játékosainak statisztikája (lövések, passzok)


(Forrás:analytics.soccerment)

Rangadó révén, a pontrúgásoknak fontos szerepe lesz. Ebben az Inter-nek saját kreatív megoldásai vannak.

4. kép: