Dél-Korea


Dél-Korea zsinórban 10. világbajnokságára készülhet Katarban. Az öt ázsiai csapat közül a koreai válogatott birtokolta a legnagyobb százalékkal a labdát (66,6 %) a selejtezők során. Az együttes a 2. helyen jutott ki a tornára Irán mögött. Azt hiszem komolyan kell venni Paulo Bento gárdáját, hisz tele van top európai bajnokságban szereplő játékosokkal.

Edző: Paulo Bento (portugál)

A rendszer és a stílus megszállottja. Ragaszkodik az elképzeléseihez, ehhez igazítja a keretét is. Érdekes lesz látni, mikor a hazája válogatottja ellen vezeti a koreai válogatott. Portugáliában kupaspecialistának számít, mert kétszer nyert portugál kupát és egyszer szuperkupát, de megnyerte karrierje során a Kelet-Ázsiai bajnokságot is.

A keret (hivatalos):

Kapusok: Kim Seung-gyu (Al Shabab), Jo Hyeon-woo (Ulsan Hyundai), Song Bum-keun (Jeonbuk Motors).


Védők: Kim Min-jae (Napoli), Kim Jin-su (Jeonbuk Motors), Hong Chul (Daegu FC), Kim Moon-hwan (Jeonbuk Motors), Yoon Jong-gyu (FC Seoul), Kim Young-gwon (Ulsan Hyundai), Kim Tae-hwan (Ulsan Hyundai), Kwon Kyung-won (Gamba Osaka), Cho Yu-min (Daejon Citizen).

Középpályások: Jung Woo-young (Al Sadd), Na Sang-ho (FC Seoul), Paik Seung-ho (Jeonbuk Motors), Son Jun-ho (Shandong Taishan), Song Min-kyu (Jeonbuk Motors), Kwon Chang-hoon (Gimcheon Sangmu), Son Heung-min (Tottenham Hotspur), Lee Jae-sung (Mainz), Hwang Hee-chan (Wolverhampton Wanderers), Hwang In-beom (Olympiacos), Jeong Woo-yeong (Freiburg), Lee Kang-in (Real Mallorca).

Csatárok: Hwang Ui-jo (Olympiacos), Cho Gue-sung (Jeonbuk Motors).

Taktika: A közelmúltban Dél-Korea 4-4-2-es felállásban játszott, de úgy gondolom, hogy a rendelkezésre álló keret a 4-2-3-1-et szintén elbírja. Bár, ha Bento úgy ítéli meg, hogy a riválisok erősebbek, akkor lehet 5-4-1-es hadrend is. A portugál tréner szereti, ha csapata az ellenfél térfelén tartja a labdát. Jellemző a csapatára, hogy a támadásokat aprólékosan építi fel.


Várható felállás:

(Forrás: mak-pakhei-TFA)

Kulcsjátékos:


(Forrás: mak-pakhei-13-5-The Athletic)

Son sikeresen átesett az arcműtétén, így ott lehet Katarban. A 30 éves támadójátékos Ázsia büszkesége volt, amikor az előző szezonban Mohamed Salah mellett megnyerte a Premier League Golden Boot-ot. Játéka, kreativitása és munkabírása nagy segítséget jelent a válogatottnak. Sérülése előtt jó formában játszott. Neki volt a legtöbb gólja a dél-koreaiak közül Bento irányítása alatt. Mellesleg olyan rendszerben játszhat a válogatottban, amely a pályán szabadságot ad számára.

Dél-Korea esélyei a VB-n:

Erős kerete van a koreaiaknak, de csatárposzton kissé szegényes a kínálat, ej, ha Ádám Martin koreai lenne…, szóval a csapat erőssége a védekezés lehet a tornán. A gólszerzéssel ugyanis meggyűlt a bajuk… A várható gólok száma azt mutatja, hogy körülbelül 17-tel kellett volna többet szerezniük, mint amennyit ténylegesen lőttek, számos magas minőségű helyzetet rontottak el, ami pazarló befejezésre utal. Ebben a csoportban ez luxus lesz.

Dél-Korea megtett útja a VB-ig:

https://www.youtube.com/watch?v=KHhMTXCznTg