Borussia Dortmund - Chelsea


A Dortmund a kezdeti nehézségek után, Terzic-el megtalálta a stabilitást, amíg a Chelsea pont az ellentétjét csinálta. Edző váltás, érthetetlen igazolások, eredménytelen játék. Vagyis nem biztos, hogy a rengeteg befektetett pénz, köszönőviszonyban lesz az eredményességgel. A BL-ben nagy hazárdjátéknak tűnik, hogy a Chelsea kerete nélkülözi az egységességet.  

Borussia Dortmund:

A szezon elején volt jó néhány mérkőzés, amit a Dortmund csak nagy szerencsével tudott behúzni.  Áltagosan Terzic csapata 1.0xG alatt teljesített, ami nem vetett túl jó fényt a támadójátékra. Persze hozzá kell tenni, hogy a klubnál nem számoltak azzal, hogy Haller-nál rákot diagnosztizálnak, így kicsit módosítani kellett a taktikán. Egyébként Marco Rose-val a 21/22-es szezonban 85 gólig jutott a Dortmund, de ennek a látványos támadófocinak a védelem itta meg a levét. (52 kapott gól). Terzic-et dicséri, hogy az új szezonban stabillá tudta tenni ezt a csapatrészt. Voltak nehéz döntései, hogy Reus helyett Özcan-ak adott bizalmat, de az ő érdeme, hogy Brandt a Dortmund egyik legjobbja lett. A játékos a forma javulását elsősorban az új étrendjének köszönheti.

„Jule sokat fejlődött” - mondta Terzic. „Nagyon fitt, mindig az egyik legjobb futónk, és jelenleg a legkövetkezetesebb játékosunk.” Brandt megváltoztatta az étrendjét, glutén- és tejmentessé vált, tartósabbnak és sportosabbnak tűnik, ugyanakkor tele van önbizalommal és felelősségvállalási szándékkal.” (forrás: theguardian.com)