Argentína - Horvátország


A VB egyik, ha nem a legizgalmasabb csatáját hozta a holland-argentin. Argentína győzelme sokáig nem volt veszélyben, míg nem a szívós hollandok először a semmiből szépíteni, majd később a találkozó végén egy ügyes kombinációnak hála egyenlíteni tudtak. Az izgalmakat csak a fokozta Antonio Mateu Lahoz játékvezető ámokfutása, aki bepótolta az eddig elmaradt lapokat a tornán. Horvátország nyugodtabb körülmények között harcolta ki az elődöntőt. Dalic együttese nem nagyon engedte a brazil joga bonito-t. Neymar villanása sem volt elég, hogy a horvátok összetörjenek. Aztán jöttek a tizenegyesek és az idegek harcát újra Modric-ék nyerték.

Argentína:

Scaloni majdnem kiejtette a saját válogatottját a cseréivel. Argentína egy mozgékony 3-5-2-vel állt fel, aminek az elsődleges célja az volt, hogy a jól tömörülő holland védelmet könnyebben megbontsák. Ez a taktikai szemlélet jól működött, bár kellett ehhez Messi zsenije, hogy az első félidőben sikerüljön feltörni a reteszt. A második félidőben megadott tizenegyes túlságosan megnyugtatta az argentinokat, főleg a szövetségikapitányt, aki a magabiztos vezetés tudatában elkezdte lecserélni a kulcsjátékosait. Közben a két gólos vezetés tudatában a játékosok elkezdtek játszani az idővel, amibe bevették néha a kispadokat is egy-egy balhé kedvéért. Az időhúzások és a foci ölése, majdnem a visszájára fordult, sőt végül a hosszabbítás és a tizenegyesrúgások ehhez vezethetők vissza.

A legnagyobb hiba, talán Paredes beállítása volt, akit valljuk be őszintén, simán ki kellett volna nyomni két sárgával, a spanyol bíró mégis megkegyelmezett neki.

1.kép


(Forrás: The Athletic)

2.kép: