Union Berlin - Mönchengladbach


Az Union Berlin-nek, ha jól számoltam ez a 4. szezonja a Bundesliga-ban. Azóta a klub nemcsak stabilizálta a helyét a bajnokságban, hanem kis híján állandó nemzetközi kuparésztvevő. A siker egyik fő kulcsa egyértelműen az edző Urs Fischer. Fischer nemrég újította meg a szerződését a klubnál.

Ő is a Conte által kedvelt 3-5-2-es rendszert részesíti előnyben. Másrészt a játékosok fizikálisan remekül vannak felkészítve. Átlagosan az Union 5 km-rel teljesít többet, mint az ellenfelei. Ennek köszönhetően a védelmét nagyon nehéz feltörni. Egy másik fontos tényező a játékosok kiválasztása, adott posztokra. Az Union ebben is az élen jár, hisz remek scout hálózattal rendelkezik. Szinte minden esetben, amikor a klub elveszített egy alapjátékost, azt mindig hatékonyan tudta pótolni. Példának itt van Taiwo Awoniyi esete. A csatárt közel 20,5 millió euróért értékesítette a klub, a helyére Siebatchu jött mindössze 6 millió euróért. A mérkőzésre rátérve.

Union Berlin:

Szerencséje van Fischer-nek, mivel a kettős terhelés ellenére Sven Michel (7/2 csatár) az egyedüli hiányzója. Hazai pályán várhatóan újra 3-5-2-es hadrendben fog játszani az Union. A házigazdának van mit kijavítania, hisz meglepetésre az elmúlt fordulóban kikapott a sereghajtó Bochum otthonában.

Mönchengladbach:

Ahhoz képest, hogy a Gladbach nem szerepel a nemzetközi kupákban, rengeteg a sérült a keretben. Farke számos kezdőjére nem számíthat vasárnap. A sérült lista: Itakura (5/0 védő), Kone (11/0 középpályás), Lainer (4/0 védő), Neuhaus (6/0 középpályás), Sommer (10/0 kapus), Wolf (4/0 középpályás), Hofmann (10/3/3 csatár). Majdnem egy komplett kezdő. A szokásos 4-4-2-es rendszerben lehet feltűnik pár eddig kevésbé ismert név.

Esélyek:

Az Union ebben a szezonban veretlen hazai pályán, míg a Gladbach nyeretlen idegenben. A leírtak alapján bravúr lenne az egy pont is a vendégeknek.