JUVENTUS - EMPOLI


Nagy kérdés számomra, hogy a Juventus a torinói győztes (0:1) derbije után végre magára talál vagy újra jön egy nagy pofon? A Torino előtt a Juve óriásit égett a Bajnokok Ligájában, ahol kikapott a jóval szerényebb tudású Maccabi ellen. Agnelli elnök valószínű, hogy már bánja azt a 4 éves szerződést, amit Allegri-nek adott tavaly. Most ott tart a klub, hogy kinéz egy gyors kiesés a BL csoportkörből, ami több millió euró bevétel kiesést vonz maga után, illetve a bajnokságban. Ha nem tudja kiharcolni a BL indulást a gárda, akkor újabb milliók vesznek kárba. Tehát ma kötelező lenne a három pontot begyűjteni az Empoli ellen.

Allegri jó pár taktikai formációt kipróbált a szezonban, amit néha a játékosai sem tudtak követni, sőt volt rá példa, hogy Di Maria megkérdezte Milik-et, hogy miért cserélték le, amikor a csapat hátrányban volt. Ma a „Mister” a hírek szerint a 3-5-2-es taktikai hadrend mellett tette le a voksát, a várható kezdőben újra ott szerepel Kean neve, akit az összes Juventus drukker már bányába küldött volna dolgozni. Bízom benne, hogy téves az előrejelzés és Kean helyett Milik lép majd pályára.

A Juventus várható kezdője:

Juventus (3-5-2): Szczesny; Rugani, Bonucci, Danilo; Cuadrado, McKennie, Locatelli, Rabiot, Kostic; Vlahovic, Kean.

Bremer megsérült a torinói derbin, Di Maria szintén nem bevethető, viszont Chiesa és Pogba felépülése jól halad. 

Az Empoli mindenesetre kemény dió lehet, mert Paolo Zanetti együttese remek formában van, már ami az idegenbeli meccseit illeti. A csapat 4 meccse veretlen az otthonától távol, ezért nem szabad alábecsülni.

Az Empoli várható kezdője:

Guglielmo Vicario; Petar Stojanovic, Koni De Winter, Sebastiano Luperto, Fabiano Parisi; Nicolas Haas, Alberto Grassi, Liam Henderson; Marko Pjaca; Martin Satriano, Sam Lammers. 

Esélyek:

Erőnlétileg Allegri csapata nincs a topon. A múltheti bajnoki 78. perce körül volt egy kép, ahol 4-5 Juve játékos a levegőért kapkodott. Az Empoli ezzel szemben erőnlétileg rendben van, hisz általában, a kupát leszámítva heti 1 tétmeccset játszik. Szoros párharcot várok.