ftc - monaco


A Ferencváros a kupakiesését követően meghívta az Iváncsa labdarúgócsapatát a csütörtöki Európa Liga meccsére. A hős gárda, mint 12. játékos segíti majd a Fradit. Csercseszovék nagyon közel vannak a bravúrhoz, ugyanis hazai pályán elég a döntetlen is a továbbjutáshoz.

Ferencváros:

A válogatott szünet után a Fradi játéka kissé hullámzó volt. Rögtön vereség Kecskeméten (2:0), majd jött egy nagy pofon Belgrádban (4:1). Az orosz edzőt dicséri, hogy rövid időn belül rendet tudott tenni a fejekben. A Fradi ugyanis legyőzte a Debrecent (2:0), majd visszavágott az EL-ben a Belgrádnak (2:1). Az Európai Ligában szerzett győzelem után, aztán megint romlott a Fradi teljesítménye. Vereség (2:1) Mezőkövesden a kupában pedig az NB3-as Iváncsa parancsolt megálljt egy országos totó gyilkos meccsen. Hétvégén a Puskás ellen sem kezdett jól a Fradi. Rengeteg védekezési hibát követtek el a ferencvárosi játékosok, amiből párat kiemeltem.

1. kép:

Rögtön az első percben sikerül a ferencvárosi védőknek egy tizenegyest összehozni. Mmaee oldalról elkaszálja a Puskás játékosát.

2. kép:

A Fradi letámad(na), de a játékosok egymástól messze helyezkednek, ezért a védőnek van ideje felívelni a labdát.

3. kép:

A felívelés után sikerül megcsúsztatni a labdát, a Fradi itt sincs a helyzet magaslatán, mivel a védők mögött óriási terület alakul ki.

4. kép:

Robog a Puskás kontra! Óriási szerencséje volt a Fradinak, hogy ezt szó szerint elpuskázta a hazai csapat.

Rebrov idején így nem nagyon lehetett kijátszani a védelmet. Feszesebb és kompaktabb volt a Fradi. Csercseszovnál ez változott. A támadók nagyobb szabadságot kaptak, amivel látványosabb lett a játék, több gólt szerez a csapat, viszont ennek az a hátránya, hogy ha nem sülnek az akciók, könnyen kontrázható lesz a védelem.

Egyébként az orosz mester kitért a sajtótájékoztatón a védelemre. Az eltiltott Mats Knoester és a sérült Eldar Civic biztosan nem áll majd Csercseszov rendelkezésére a holnapi összecsapáson.

AZ ELMÚLT 3 MÉRKŐZÉST IS 4 VÉDŐVEL KELLETT MEGOLDANUNK SÉRÜLÉSEK MIATT, REMÉLHETŐLEG HOLNAP MINDENKI BEVETHETŐ LESZ ÉS MÉRKŐZÉS KÖZBEN SEM SÉRÜL MEG SENKI. KOVACEVIC 2 NAPJA MÁR VELÜNK EDZ, ILLETVE OTT VAN PÁSZKA IS, AKI LEGUTÓBB IDEGENBEN JÓ TELJESÍTMÉNYT NYÚJTOTT, ILLETVE BOTKA IS VISSZATÉRT A SÉRÜLÉSÉBŐL.”

Monaco:

A Monaco alapos változáson ment át a nyáron, ami rányomta a bélyeget az őszi szezonjára. Nagy volt a jövés-menés, közel 7 új játékos érkezett, míg 5-6 távozott. Philippe Clement-nek idő kellett mire összegyúrt egy használható kezdőt. A bajnokságban folyamatosan kapaszkodik fel a csapata, de az EL-t mintha picit elengedte volna a gárda. Pedig a Trabzon ellen egy erős Monaco kezdett, mégis 4:0-s vereség lett a vége. Egyébként a francia csapatokat valahogy nem mozgatja meg az Európai Liga, gyakori a kiesésük, ezért nehéz belőni, hogy mit akar a Monaco az Üllői úton. Még mindegyik csapat lehet 9 pontos. Eléggé érdekes ez a csoport, mert szépen körbeverték egymást a srácok. A Monaco-nak 8-szor drágább a kerete, ám hiába ez a nagy különbség, védekezésben ez a csapat sem jó.

A hétvégi Lille elleni meccsét vettem górcső alá a vendégcsapatnak.
Az első képen a Monaco felállása látható, valószínűleg ez a kezdő lehet, majd csütörtökön is.

A következő képeken a Monaco védelmi hibái láthatóak, amit a Ferencváros remélhetőleg szintén ki tud majd aknázni.

2. kép:

A Lille szabadrúgást végez el, a monacói védelem nagyszerűen, már-már megye 3-as szinten osztotta el az embereket. Két Lille játékos is szabadon van a rúgás pillanatában, nem csoda, hogy ebből gól született.

3. kép:

A harmadik képen a Monaco középpályája rosszul tolódik, ami révén nyílik egy szűk folyosó, ahol a csatárt betudta indítani a hazai védő. Ebből a passzból Asel Disasi (védő, Monaco) segítségével (nem fogja szorosan a csatárt) a Lille újra gólt szerez.

4. kép:

Itt mindegyik monacói egy emberre fokúszál, nem meglepő, hogy ebből az akcióból is gól születik.

Esélyek:

Csütörtökön a nagyobb kockázatot a Monaco-nak kell vállalnia. Mint a képeken látható a védelme nagyon sebezhető és ha csak ebből indulok ki, akkor a mérkőzésen jó pár gól várható. Fraditól mindenképp kevesebb hiba kell, hogy otthon tudjon tartani minimum 1 pontot. Véleményem szerint a Traoré – Mmaee – Zachariassen trió ezt a védelmet megtudja majd keverni, ha esetleg mégsem, akkor a 2. félidőben belehet cserélni az Iváncsa játékosait.