DEBRECEN - KISVÁRDA


Debrecen:

Rögtön Srdjan Blagojevic nyilatkozatával kezdem:  “Nehéz mérkőzés áll előttünk. Kisvárda egy erős ellenfél, az előző évben dobogón végzett a tabellán és az idei bajnokságban is nagyon ambiciózus. A vetélytárs játékát elemezve azt kell mondanom, hogy fizikailag megterhelő meccsre számíthatunk, mivel nagyon agresszívan játszanak, erős a védelmük, összeszedettek és fizikailag is erősek. Nem mi választjuk az ellenfelet, ezért minden mérkőzés egy lehetőség arra, hogy megszerezzük a három pontot. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy felvegyük velük a versenyt. A legfontosabb, hogy jól tudjunk reagálni az agresszivitásukra, megszerezzük a labdát, nyerni tudjunk védelemben, támadásban, átmenetben és pontrúgásban is. Koncentrálnunk kell minden apró részletre, s ha ez sikerül, akkor nagyobb eséllyel tudunk győzni.”

A Debrecen talán az előző fordulóban játszott a legjobban, ahol 4:1-re kiütötte az Újpest csapatát. Ennek ellenére még mindig azon a véleményen vagyok, hogy ez a gárda a kiesőjelöltek közé tartozik. Az évek óta fennálló védelmi problémákat erre a szezonra sem sikerült megoldani. Edzőfronton sem rózsás a helyzet, mivel ebben az idényben Srdjan Blagojevic a 3. edző, aki ül a kispadon, a mester Kazahsztánból tette át a székhelyét Debrecenbe. A klub jövőjéről szintén érdekes dolgok derültek ki.

Kósa Lajos nyilatkozott az ügyben a Civishir portálnak, ebből pár részlet:

„DVSC nyáron kezdett együttműködni egy örményországi társasággal, a Noah Grouppal, amelynek két vezetője van, az örmény Roman Gevorkján és az elzászi francia-német, Ike Thierry Zaegel. Előbbi Jerevánban székel, utóbbi pedig Párizsban. Kósa Lajos a napokban a kelet-európai üzletembert kereste fel, de ígérete szerint októberben majd a francia fővárosba is ellátogat.” „Felvetésünkre, hogy a Kicker német sportmagazin szerint nem éppen diadalittas utat jártak be a jerevániak a lettországi Daugavpilsben, a németországi Krefeldben, valamit az itáliai Sienában, Kósa Lajos úgy reagált, hogy az olaszországi érdekeltségeiket haszonnal értékesítették, a másik két esetben pedig vélhetően nem építettek be az együttműködésbe olyan garanciákat, mint Debrecenben, és nem járhattak el olyan körültekintően a felek a megállapodáskor, mint most, a DVSC esetében. A Noah Group is viszonylag új szereplő a futballpiacon – jegyezte meg.” Visszatérve a debreceniek előző bajnokijára. Kicsit túlzó ez a 4:1-es végeredmény. Az első félidőben Dzsudzsák egyéni akciója után megszerezte a Loki vezetést, de utána az Újpest nagyan feljavult és az egyenlítő gól után számos helyzetet dolgozott ki. Amíg az Újpest kihagyta az összes lehetőségét, addig a Debrecen belőtte azt. A győzelem ellenére ez a debreceni védelem inkább NB2-es szint. 

Kisvárda:

Török László és teamje az Újpest elleni (4:0) vereség után benyújtotta a lemondását, de Révész Attila úgy döntött, hogy nem fogadja el.

“A kollégáim nem akarták fegyelmezéssel megoldani, talán még nem merték így kezelni a helyzetet, de még idejében megállítottuk ezt. Néhány játékos, aki stabil kezdő volt, nem lépett pályára ez üzenet volt nekik is. Ezen a héten ragyogó edzésmunkát láttam, visszatért az öröm és az önbizalom. A klubon belül is volt egy kis bizonytalanság, a kollégáim se tudták, kinek kell beszámolniuk” – mondta Révész. Semmivel se lesz nagyobb szigorúság, mint korábban, talán az El utáni időszak volt kicsit lazább. “Az edzők is kaptak kritikát, az ő felkészülésük se volt olyan alapos, mint korábban, de ezt is tisztázni tudtuk. Rend van, ez értendő az öltözői rendre, a mérkőzésekre való utazásra. Tisztában kell lenni mindenkinek azzal, ha a játékos nem teszi ki 100 százalékban a szívét a pályán, az meglátszik a teljesítményén is“. A „krízis” kezelés után a Kisvárda újra formába lendült, győzelem a Vasas ellen, majd egy látványos 3:3 döntetlen Kecskeméten, és egy sima kupagyőzelem. 

Esélyek:


Ebben a kaotikus NB1-ben bárki legyőzhet bárkit, a napi forma jobban számít, mint az egymás elleni mérleg. Itt inkább a gólokra mennék, mondom is miért. Az MLSZ végre eljutott arra a szintre, hogy méri az NB1-es csapatok teljesítményét. 

1. Kép:

A Kisvárda és a Debrecen ott van az első 4-ben a szerzett és a kapott gólok tekintetében, majdnem 2-es átlaggal. 

2. Kép: 

2. képen pedig a lövések száma/szerzett gólok láthatók, ebben is ott van a két csapat az első négyben. 3. képen az NB1-es kapusok teljesítménye látható, Gróf (Debrecen) és Otto Hindrich (Kisvárda) sem fért be a Top 6-ba. 

Várhatóan egy izgalmas és sokgólos összecsapásra van kilátás. Mindkét csapat statisztikája ebbe az irányba mutat.