benfica - juventus


Benfica:

A Benfica számomra kellemes meglepetés az idei BL szezonban. Roger Schmidt csapata kétszer döntetlent ért el a PSG ellen, megverte a Maccabi-t, míg a mostani riválisát a Juventus idegenben fektette két vállra. A házigazda a remek teljesítményének köszönhetően karnyújtásnyira van a továbbjutástól. Schmidt az odavágón 4-2-3-1-es hadrendben küldte fel az övéit. A mérkőzés elején úgy tűnt, hogy ez a formáció könnyen feltörhető, hisz a Juventus Milik korai gólja révén hamar előnybe került. Aztán jött a pálfordulás. A Benfica a 20. perc után egyre magasabbra helyezte a nyomást, nagyon jól lezárta a passzsávokat, ami miatt hibába kényszerítette a Juventus játékosait.

1. kép (Forrás: TFA)



(Ezen a képen a Juventus labdavesztései láthatóak, amiből összes 10 volt, főleg a védők hibáztak sokat)
A Benfica sokat fejlődött védekezésben, mint támadásban a tavalyi évhez képest. Az ellenfél kapura lövéseinek számát 10,81 /90-ről átlagosan lecsökkentette 6,38 -ra. Támadásban pedig 11.93-as átlagról 15.81-esre növelte.

Juventus:

Szegény zebrát a zsíros deszka is húzza. Csak a szokásos történet, minden meccs után van 1-2 sérült. Azt nem tudom, hogy ki felel az erőnléti edzésekért, de azonnal kirúgnám. Ilyen nincs, hogy 20 perc után elfogy egy csapat ereje, főleg ilyen szinten. Az odavágón Allegri 3-5-2-ben kezdett, jó részt kényszerből, hisz akkor is a fél csapat hiányzott, köztük Alex Sandro, Manuel Locatelli, Adrien Rabiot és Wojciech Szczęsny. Miután a Juve fölény megszűnt, úgy a 24. perc környékén az előny tudatában nem volt taktikai változtatás. Viszont a csapat 2. félidő, 15. percében hátrányba került, a „Mister” pánikból átváltott 3-4-3-ra. Mint kiderült, ez a formáció rosszabb lett, mint amivel kezdett az együttes. A támadások akadoztak, azt hiszem a meccs végén a Juventus 1.23xG-vel végzett, addig a Benfica 2.40xG-vel. A számok alapján reális volt az 1:2. Mindez úgy, hogy az első 20 percben már kettővel húzhatott volna a Juventus. Természetesen a Juventus most sem tud kiállni teljes kerettel. Chiesa felépült, de nem került be, míg Pogba egyéni edzéseket végez. Bremer és Di Maria nagy veszteség, Paredes annyira nem.

Esélyek:

Látva a Juventus keddi keretét, nem félek. Nyugodtan konstatálom, hogy az idei BL hajó elúszni látszik. Allegri-ben is megingott a bizalmam. Régebben lesakkozta az ilyen meccseket, most meg nem látja a fától az erdőt. Egyedül a Benfica-tól várok kreatív, jó játékot. A Juventus-nak nincs meg az a méltán híres „SPIRITO”-ja. Vendég győzelem akkor születhet, ha esetleg a Benfica túl korán elhiszi, hogy továbbjutott a csoportjából.