AC Milan - Red Bull Salzburg


Már a két csapat első találkozóján a Salzburg kellemetlen pillanatokat tudott okozni Pioli csapatának, ezért most sem vár könnyű mérkőzés a milánóiakra. A hazaiak utoljára a 2013/14-es szezonban tudtak továbbjutni a csoportjukból.

Az első összecsapás statisztikája (Forrás: UEFA)


A helyzetek minősége alapján a Salzburg 1.35xG-vel, míg a Milan 0.61-es xG-vel végzett. Az osztrák csapatnak voltak magasabb minőségű helyzetei, amiből csak 1-et tudott kihasználni.

Milan:

Pioli 2025-ig szerződést hosszabbított, ezt egy továbbjutással koronázhatná meg szerdán. A sérültekkel jobban áll, mint legutóbb: Maignan (9/0 kapus) és Saelemaekers (9/2 középpályás) számít nagy hiányzónak. Mondjuk a francia kapus magabiztos játékára most is nagy szükség lenne, ugyanis Tatarusanu nem egy életbiztosítás mostanság. Védési hatékonyságban messze elmarad posztriválisától.
Az edző várhatóan a: Tatarusanu; Kalulu, Tomori, Kjaer, Hernandez; Tonali, Bennacer; Rebic, Diaz, Leao; Giroud kezdőnek szavazhat bizalmat.

Red Bull Salzburg:

Az osztrák fociiskola már számos nagy tehetséget és edzőt nevelt ki és úgy tűnik itt van egy újabb nagy generáció. Matthias Jaissle szintén egy olyan edzőpalánta, aki sokra viheti. A 34 éves szakember kedvenc felállásai a 4-3-1-2 és a klasszikus 4-4-2. Annak ellenére, hogy a Salzburg-ban rengeteg a fiatal játékos, a csapat játéka és taktikája nagy érettségre vall. Ezt a Milan a saját bőrén is megtapasztalhatta. A szerdai összecsapásról hiányozni fog: Fernando (10/4/5 csatár), Koita (7/1/1 csatár) és Capaldo (14/2/3 középpályás), míg Amaldu (19/10/3 csatár) és Solet (14/1/1 védő) játéka bizonytalan, mindkét játékos combizom sérüléssel küzd.
A Red Bull Salzburg várható kezdője: Kohn; Dedic, Pavlovic, Wober, Ulmer; Gourna-Douath; Seiwald, Sucic, Kjaergaard; Okafor, Sesko.

Esélyek:

A Milan-nak jó a döntetlen, míg a Salzburg-nak mindenképp nyernie kell. A rutin és a tapasztalat a hazaiak mellett szól, viszont a fiatal osztrák együttes az első meccsen már bebizonyította, hogy komolyan kell venni.