Tottenham - Arsenal


Egyre nő a feszültség Conte és a Hotspur között. Állandó téma az olasz tréner szerződéshosszabbítása, de egyelőre ez ügyben a felek nem jutottak előbbre. Várhatóan, ha nem sikerül megegyezni, akkor a nyáron Conte elköszön az együttestől. Az Arsenal eközben elsősorban Arteta-nak és a jó igazolásoknak köszönhetően stabilan tartja a pozícióját. Amíg a nagyok (City, Pool, Chelsea) bukdácsolnak, addig az Arsenal szépen növeli az előnyét.

Tottenham:

Végre győzött a Spurs, méghozzá elég magabiztosan (0:4) a Palace otthonában, viszont az a fránya statisztika azt mutatja, hogy kellett egy nagy adag mázli a nagykülönbségű győzelemhez.


(Forrás: TFA - Chris Darwen)

Ránézve a számokra, ennek a párharcnak 1:1, maximum 1:2-es végeredménnyel kellett volna zárulnia, ám a kaput találó lövések terén (3-6), a Spurs maximalizálta a góljai számát, de ezt a statisztikát tovább bontva Guaita (Crystal Palace) csupán 4.5-ös osztályzatot kapott, ami azt jelenti, hogy a Palace kapusa védhető gólokat kapott. Egy szó, mint száz a Tottenham győzelme kicsit túl van értékelve.

A 6 pontos távolság a City-től nem rossz, viszont megnézve a top 4 csapatot, akik a BL-ért küzdenek, ők fele annyi gólt kaptak, mint a Spurs. Conte még mindig azzal küzd, hogy a csapata szilárdabban tudjon védekezni.

A Palace meccsről pár részlet, hogy a Spurs védekezési fázisban mennyire sebezhető:

(Forrás: Hillandkimi)

Zaha-t (Crystal Palace) két Spurs játékos Gil és Skipp fogja közre, de ennek ellenére Zaha betud törni az üres területre.