Sporting CP – Eintracht Frankfurt



Ritka nagy mázlija volt a Sporting-nak legutóbb a Spurs otthonában. A csapatok már a 94. percben jártak, amikor jött Kane lesipuskás gólja, amit hosszas „VAR dráma” után elvettek. Az eset komoly vitákat váltott ki Angliában, ám a lényegen nem változtatott: a portugál klub 1 pontot megcsípett, ezzel megőrizve továbbjutási esélyeit a D csoportban.

Sporting:

A jó kezdés után a Sporting teljesítménye leromlott a BL-ben, a nagy győzelmek után a Marseille kétszer is mattolta Amorim együttesét. Az edző az előző fordulóban nem számíthatott jó pár játékosára. Luis Neto (6/0 védő), Coates (11/0 védő, csapatkapitány), és Esgaio (12/0 védő), illetve eltiltás miatt Pedro Goncalves (15/6/4 szélső) hiányzott akkor. Ez a lista frissült, most Paulinho (11/2/2 csatár) és Morita (15/2/2 középpályás) maródi. Goncalves eltiltása lejárt, így a szélső ott lehet a kezdőben kedden.

Frankfurt:

A német csapat a riválisához hasonlóan eléggé hullámzóan teljesített a BL-ben. Az első csoportmeccsen hatalmas védelmi hibáknak köszönhetően (0:3) vereség a Sporting-tól, aztán meglepetésre győzelem Franciaországban a Marseille otthonában, majd jött egy bravúros döntetlen a Spurs ellen, utána egy szoros vereség szintén a Spurs-től, végezetül újabb siker a Marseille-l szemben. Jó hír Oliver Glasner-nek, hogy számíthat minden kulcsjátékosára.


A két csapat németországi összecsapásának statisztikája (Forrás: TFA)

Az igazságos eredmény a döntetlen lett volna, de a Frankfurt védelme a második félidőben rövidzárlatot kapott.

Az első Sporting gól előzménye:


A frankfurti védekezés annyira eltolódott balra, hogy a másik oldalon őrizetlenül marad két sporting játékos. A védők nem tudják szerelni a labdás embert, így egy kisebb káoszt követően a középen érkező Edwards (Sporting) megpattanó lövéséből gól születik. Az odavágó nem úgy indult, hogy a Sporting ennyire lesimázza a meccset. Az első félidőben sok frankfurti lehetőség odaveszett. Ilyen jellegű hibákat még egyszer a német csapat nem engedhet meg magának.

Esélyek:

Mindkét csapat nyerhet, itt kulcskérdés lesz, melyik játékos, hogyan ébredt. Ez a csoport tényleg kiszámíthatatlan. Talán a nemzetközi rutin és a hazai pálya előnye picit a Sporting felé billenti a mérleget.