Spanyolország - Németország


Spanyolország:

A spanyolok berúgták az ajtót a VB-n. Luis Enrique csapata olyan egyértelmű dominanciát mutatott be Costa Rica ellen, ami nagyon ritka egy nemzetközi tornán. 

A Costa Rica - Spanyolország statisztikája:

Forrás: (TFA)


Spanyolország szinte folyamatosan birtokolta a labdát és könnyen megtalálta a costa ricai-blokk közötti területeket. Igazából az ellenfél csak utasa és szemlélője volt a mérkőzésnek. Mégis azt mondom, hogy ebből az eredményből nem szabad messze menő következtetéseket levonni. Volt már rá példa, hogy a spanyolok egy-egy nagy győzelem után a jobb ellenfelekkel szemben már nem voltak ennyire gólerősek. Főleg, ha az xG-t nézzük, akkor erős az a 7 szerzett találat. 

Németország:

Szerintem egy muszlim országban nem célszerű az LMBTQ erőltetése, főleg annak tükrében, hogy a pályán ehhez még némi gőgösség is párosul. Gondolok itt Rüdiger esetére.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=pzt2v7AJEy4

Németország sokáig kézben tartotta a mérkőzést, Ilkay Gundogan és Joshua Kimmich uralta középpályát. Japán pedig nem igazán találta a játékát az első félidőben. Moriyasu a szünetben szerkezetet váltott. Japán át állt egy 5-4-1-es hibrid felállásra, amit pluszban megspékelt az edző 5 cserével. Erre nem igazán reagált Hansi mester. Hiába volt többet a labda a németeknél egyre veszélyesebb voltak a japán kontrák, amit a mérkőzésről készült statisztika is igazol.

Németország – Japán statisztikája:

Forrás: (The Athletic)

A japánok kevesebb labdabirtoklással is megtudták oldani azt, amit a németeknek nem sikerült. A vereség után elsősorban Havertz-et találták meg az újságírok, a játékost elég kemény kritikákat kapott. Hansi hamis 9-esként játszatta, de ez a húzása nem jött be.


Forrás: (The Athletic)

Az angol Athletic újság csinált egy statisztikát Havertz teljesítményéről. Az ábrán az látható, hogy a Chelsea támadója eléggé kivonta magát a játékból, így nem tudta hatékonyan segíteni a csapata támadásit. A német válogatottnál sok hiba fellelhető, aminek a megoldására csak pár nap áll rendelkezésére a szövetségi kapitánynak. A problémák orvoslásán az sem segít, hogy a hírek szerint az öltözőben heves viták alakultak ki a csapattagok között. 

Esélyek:

A spanyolok egységesek, Luis Enrique fiai jó hangulatban, optimistán készülhettek erre az összecsapásra. A németek teljesítménye elsősorban azon múlhat, hogy mennyire tudnak a játékosok túllendülni a problémákon. Lehet, hogy ebből csúnya kiesés lesz, de benne van az is, hogy feltámadnak. Egyébként az első fordulók hoztak bőven vaskos meglepetéseket, szóval, ha Neuer-ék nem nyomatják a bullshit-jüket és elkezdenek a focira fókuszálni, akkor talán egy picit még maradhatnak Katarban.