RB Leipzig - Bayern Munchen


Hosszú szünet után végre elrajtol Németországban a bajnokság, ahol rögtön a nyitó fordulóban az egyre magabiztosabb teljesítmény nyújtó lipcseiek fogadják, az újabb bajnoki címre hajtó münchenieket.

RB Leipzig:

Lipcsében az elmúlt másfél év felért egy hullámvasúttal. Nagelsmann távozása nagy érvágás volt a klubnak, a helyére érkező Jesse Marsch nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, az amerikai tréner hamar megbukott. Tedesco kinevezése kicsit meglepte a közvéleményt, de az ő általa hozott játékrendszer újra stabilitást hozott a csapatnak. Az RB Leipzig megnyerte a Német-kupát, illetve kivívta a Bajnokok Ligája indulást. A jó eredmények ellenére Tedesco és a vezetőség között megromlott a viszony, főleg az igazolások terén. A fiatal tréner érkezése, kihatott Szoboszlai teljesítményére, aki nem tudott stabil kezdővé válni.

Tedesco (általános) játékrendszere:


(Forrás: TFA-Mak Pakhei)

Az olasz/német tréner jobbára 5-2-1-2-es felállásban játszatta a Lipcsét, ez a taktikai rendszer a regnálása alatt nagyszerű eredményeket hozott. Aztán a 22/23-as szezon eleje félrecsúszott. Az utolsó csepp a pohárban a Frankfurt elleni 4:0-s idegenbeli vereség volt. A vezetőség Marco Rose-ban (előző csapata: Dortmund) látott potenciált. Az új vezetőedzővel a csapat látványosan feljavult és a VB-ig a Lipcse mérlege 7 győzelem és 1 vereség volt. 

Favre az 5 védős rendszer helyett visszaállt egy 4-2-3-1-s (néha 4-4-2) formációra.

Lipcse a Werder elleni mérkőzésen: