Parma Nők – Inter Nők


Január 8-án a két csapat az olasz kupában méri össze az erejét. A házigazda a bajnokságban egyszer már megtudta viccelni a riválisát (2:2), most ezt a kupában is szeretné megismételni.

Parma Nők:

A Parma a bajnokságban eddig elég szerényen szerepelt, ezért a gyengébb eredményeknek köszönhetően, novemberben Domenico Panico vette át a szakmai munka irányítását. Eddig az új edzővel sem megy úgy, ahogy kellene. Panico azt emelte ki, hogy a szezon elején a rengeteg sérülés nagyban befolyásolta a csapat teljesítményét. Az őszi szezon során 11-13 játékos volt csak egészséges, így a keretet nem lehetett megfelelően rotálni. Az állandó sérülések mellett, csapatszinten sem funkcionált megfelelően a Parma. Rengeteg szerkezeti és egyéni hiba jellemzi a gárdát. Erre hoztam pár képi bizonyítékot.

1. kép:


(Forrás: Fbref.com)

Az előző bajnokin 4-3-2-1-es rendszerben játszott a Parma, de mint az xG mutatja, nem volt hatékony ez a felállás.

2. kép:


(Forrás: Hillandkimi)

A Milan elleni meccs egyik ikonikus jelenetét emeltem ki. Az ellenfél kapura lövését, Cappelletti (Parma) óriási bravúrral védeni tudja. A védés mellett, elsősorban a parmai védelmet érdemes nézni. A védők létszámban megvannak, ám annyira elvonja a kapusuk védése a figyelmüket, hogy a kipattanót rosszul reagálják le. A következő szituációban már azt láthatjuk, hogy a parmai védők verve vannak a milánói támadókkal szemben.

3. kép: