Magyarország - Észtország


Immáron Szalai nélkül kezdi meg hosszú útját a magyar válogatott a 2024-es Európa Bajnokságra. A magyar támadó pótlása nem lesz egyszerű feladat Rossi-nak, mert ő nem csak alappillére, hanem a vezére is volt a nemzeti tizenegynek. Szalai visszavonulása és a számos sérült miatt, rengeteg a kérdés a kezdő tizenegyet illetően. Az már hivatalos, hogy négy újonc is meghívást kapott a keretbe.

Magyarország hivatalos kerete:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Demjén Patrik (ZTE FC), Hegyi Krisztián (West Ham United)

Védők: Balogh Botond (AC Parma), Botka Endre (Ferencváros), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Mocsi Attila (ZTE FC), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahce)

Középpályások: Bolla Bendegúz (Grasshoppers), Ferenczi János (DVSC), Fiola Attila (MOL Fehérvár), Kalmár Zsolt (DAC Dunaszerdahely), Kerkez Milos (AZ Alkmaar), Kleinheisler László (Panathinaikosz), Nagy Ádám (AC Pisa), Nego Loic (MOL Fehérvár), Vécsei Bálint (Ferencváros)

Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Németh András (Hamburger SV), Sallai Roland (SC Freiburg), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig), Varga Barnabás (Paksi FC) (Forrás: sport365.hu)

Gulácsi sérülése apropóján Demjén Patrik és Hegyi Krisztián kapott behívót, míg támadóknál Csoboth Kevin és Varga Barnabás vár majd bevetésre.

Bakos Kristóf a 24.hu sportújságírójának elemzéséből ragadtam ki pár részletet, amikor Magyarország bravúrt, bravúr után ért el a nagy nemzeti válogatottakkal szemben.


(Forrás: Bakos Kristóf-24.hu)

A taktikai ábrán jól látható, hogy a válogatott milyen komplex utasításokat hajtott végre. Hiába volt többet a labda a németeknél, a magyar csapat jól szállta meg a középpályát.