Katar-Szenegál



Katar:

Nagyon várták már a tornát a katariak, de a nyitó meccsen kiderült, hogy kár volt. Még csak az első fordulók fele zajlott le, ám a házigazdáról kiderült, hogy az egyik leggyengébb az egész mezőnyben. Olvastam olyat, hogy a játékosok saját magukra helyeztek óriási nyomást és azért jött ki ez a gyenge teljesítmény, viszont volt olyan vélemény, hogy ez a csapat ennyit tud.  Statisztikai oldalról szépen nézett ki, hogy átlagban 53%-ban birtokolja a labdát Katar és milyen jól szerepelt pár barátságos kupán. Aztán elérkeztünk a jelenhez, ahol szembe jött a valóság. Katar nagyon rosszul kezdett és elég volt 20 perc foci az ecuadori válogatottól, hogy eldöntse a 3 pont sorsát. Felix Sanchez csapata lett az első házigazda, amely elveszítette a nyitómérkőzését.

Szenegál:

Mané hiánya sajnos meglátszott Szenegál támadójátékán. Elől a hollandok ellen kissé statikusan épültek fel az akciók, amik igazán nem hordoztak magukban veszélyt. Cissé-t így is dicséret illeti, hisz rendkívül jól megszervezte csapata védekezését. Végig az volt az ember érzése, hogy a két válogatott egy gólnélküli döntetlent hoz össze, ám Mendy rossz kifutása megpecsételte az afrikai csapat sorsát. Az első gólban érzésem szerint a Chelsea kapusa vastagon benne volt. Nagyon rossz ütemben lépett ki a kapujából, amit Gakpo remekül használt ki, míg a második gólnál egy „könnyűnek” tűnő lövést ütött rossz helyre, amit megint gólra váltott Hollandia. Amúgy, ha szigorúan a számokat nézzük, Szenegál 0.89xG-t hozott össze, míg Hollandia 0.64xG-t. A meccs összképét nézve megérdemelték volna legalább az egyik pontot „Teranga oroszlánjai”.

Esélyek:

Papíron két 0 pontos válogatott párharca, így mondhatnám azt is, hogy a továbbjutás szempontjából élet-halál kérdése a hárompont begyűjtése, de igazából nagyon bénának kell lennie Szenegálnak ahhoz, hogy ne tudjon nyerni. Katar óriási pénzeket mozgatott meg, hogy végre ott legyen egy VB-n, ez a vágyálom teljesült. A közeljövőben valahogy megkellene tanulni focizni, de azt a tudást nehéz pénzért megvenni. Szerintem a 2. forduló után fájó búcsút veszünk a házigazdától.