Uruguay


Új szelek fújnak a La Celeste háztáján. Az edző legenda Oscar Tabarez 15 év után távozott, helyét egy fiatal feltörekvő tehetséges edző Diego Alonso vette át.  A szövetség reményei szerint ő lesz az, aki sikeresen végre tudja hajtani a generációváltás a válogatotton belül. Caceres, Muslera, Godin, Suarez és Cavani az utolsó mohikánok ebben a keretben, viszont a nemzetközi tapasztalatuk kincset érhet a tornán.

Edző: Diego Alonso (uruguayi)

A mexikói bajnokságban alkotott nagyot a fiatal szakember. Azért nem rossz ajánlólevél, hogy 41 évesen bajnok lett a CF Pachuca-val, majd rá egy évre ugyanazzal a csapattal megnyerte a CONCACAF Bajnokok Ligáját. A hab a tortán, hogy 18/19-es szezonban a szintén mexikói CF Monterrey-el újból behúzta a sorozatot. Később Beckham új klubját az Inter Miami-t igazgatta 2 évig.

A keret (hivatalos):

Kapusok: Fernando Muslera (Galatasaray), Sergio Rochet (Nacional), Sebastian Sosa (Independiente).


Védők: Ronald Araujo (Barcelona), Martin Caceres (LA Galaxy), Sebastian Coates (Sporting CP), Jose Gimenez (Atlético Madrid), Diego Godin (Velez Sarsfield), Mathias Olivera (Napoli), Jose Luis Rodriguez (Nacional), Guillermo Varela (Flamengo), Mataas Vina (AS Roma).

Középpályások: Giorgian de Arrascaeta (Flamengo), Rodrigo Bentancur (Tottenham), Nicolas de la Cruz (River Plate), Lucas Torreira (Galatasaray), Manuel Ugarte (Sporting CP), Federico Valverde (Real Madrid), Matias Vecino (Lazio).

Csatárok: Agustin Cannobio (Athletico Paranaense), Edinson Cavani (Valencia), Maxi Gomez (Trabzonspor), Darwin Nunez (Liverpool), Facundo Pellistri (Manchester United), Luis Suarez (Nacional), Facundo Torres (Orlando City).

Taktika: Alonso egy elég érdekes variációját használja a 4-4-2-nek, ami a pályán egy 4-2-2-2-es formációt tükröz, ezzel a rengeteg kreatív és támadószellemű fiatalabb generációnak, mint például Nunez próbál helyet találni a kezdőben. Érdekesség, hogy a bedobásokra nagy hangsúlyt fektet, azokból jó pár gólt szerzett a csapata.



Várható felállás:

(Forrás: owen-bullman-Uruguay-1-TFA)

Kulcsjátékos:


(Forrás: owen-bullman-Uruguay-TFA)

A Real Madridban kirobbanthatatlanná váló játékos a válogatottját is messze repítheti. Jól fedezi a labdát, gyors, technikás és pontos az előre passzokban. A támadó szellemű középpályás átlag feletti számokat produkált ősszel.

Uruguay esélyei a VB-n:

Egy dolog aggaszt, hogy hiányzik a sebesség a védelemből. Araujó elvileg sérült, de a keretben van, egyébként nem tudni, hogy tud-e játszani, szóval a 36 éves Godin fogja pótolni, aki minden, csak nem gyors. A kontráknál hátrány lehet a lassúsága. Amúgy meg combos ez az Uruguay. A továbbjutás meglesz, de az első helyről szerintem majd a portugálok elleni meccs fog dönteni.

Uruguay megtett útja a VB-ig:

https://www.youtube.com/watch?v=Odj62IGZf7A