Brazília


Tite csapatába aztán nehéz belekötni. Kicsit a védelmet érzem túl „rutinosnak” Silva és Alves révén, amúgy meg nagyon jól össze van rakva ez a keret. A selejtezők során Brazília 40 gólt szerzett és mindösszesen ötször tudták mattolni a védelmét. 2018 óta taktikailag rengeteg fejlődött a „Selecao”. A szakértők szerint, nem hiába tűnik Brazília a legnagyobb favoritnak Katarban.

Edző: Tite (brazil)

A rutinos tréner 2016 óta ül a kispadon. Az oroszországi tornán keseredés tapasztalatot gyűjthetett. A negyeddöntőben Belgium meglepő módon 2:1-es győzelmet aratott Brazília felett, holott az összképet tekintve végig a Selecao volt fölényben. A viszonylag korai búcsú ellenére Tite maradhatott a pozíciójában és úgy tűnik, hogy 2022-re olyan keretet épített fel, amely képes elmasírozni a döntőig.

A keret (hivatalos):

Kapusok: Alisson (Liverpool), Ederson (Manchester City), Weverton (Palmeiras).


Védők: Dani Alves (UNAM Pumas), Danilo (Juventus), Alex Sandro (Juventus), Alex Telles (Sevilla), Bremer (Juventus), Eder Militao (Real Madrid), Marquinhos (PSG), Thiago Silva (Chelsea).

Középpályások: Bruno Guimares (Newcastle United), Casemiro (Manchester United), Everton Ribeiro (Flamengo), Fabinho (Liverpool), Fred (Manchester United), Lucas Paqueta (West Ham United).

Csatárok: Antony (Manchester United), Gabriel Jesus (Arsenal), Gabriel Martinelli (Arsenal), Neymar Jr. (PSG), Richarlison (Tottenham), Pedro (Flamengo), Raphinha (Barcelona), Rodrygo (Real Madrid), Vinicius Jr. (Real Madrid).

Taktika: Taktikai szempontból nagyon rugalmas Tite együttese. Brazília játszott 4-3-3-ban (8 meccs), 4-4-2-ben (8 meccs) és 4-2-3-1-ben (6 meccs). Mindegyik felállásnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, de talán Neymar szabadabban tud játszani akkor, ha a 4-2-3-1-es rendszert használ az edző. Tite arra törekszik, hogy maximalizálja a játékosai egyéni képességeit, miközben továbbra is biztosítja a kollektív szervezettséget és egyensúlyt.


Várható felállás:

(Forrás: caio-miguel-1-TFA)
Kulcsjátékos:


(Forrás: (caio-miguel-14 -TFA)

Személy szerint, nem tartozik a kedvenceim közé Neymar, de a képességeit és játék intelligenciáját nem kérdőjelezhetem meg. Brazília 16 góljában közvetlenül részt vett a selejtezőben – nyolc gólra és nyolc gólpasszra osztva. A 30 éves játékos támadási és passzolási mutatói átlagon felüliek, százalékra fordítva 97,1%. A PSG sztárja bomba formában volt ősszel és ha ezt a teljesítményt Katarban is hozni tudja, szinte lehetetlen lesz Brazíliát megállítani.

Brazília esélyei a VB-n:

Az elmúlt évtizedek talán legjobb brazil csapata a mostani. Szervezett, jól összerakott, minden poszton minőségi játékosok szerepelnek. A dél-amerikai kvalifikációkon nyújtott teljesítménye lenyűgöző volt a Selecao-nak és 2018-tól sokat fejlődött Tite alatt a gárda, amelyet nehéz lesz megakadályozni abban, hogy felemelje hatodik világbajnoki címét.

Brazília megtett útja a VB-ig:

https://www.youtube.com/watch?v=FNt2LSLGV6w