Frankfurt - Napoli


A D-csoport egyértelmű nagy nyertese a Frankfurt, a kvartett ugyanis rendkívül szoros csatákat hozott, sokáig még a Spurs továbbjutása sem volt garantált, így a német csapat joggal lehet büszke a teljesítményére. A Napoli iskolajátékkal és 20 rúgott góllal nyerte az A csoportot, így az olasz klub nem csak hazája bajnokságában, hanem a nemzetközi porondon is szárnyal.

Frankfurt:

Glasner kinevezése óta, a Frankfurt nagy fejlődésen ment keresztül, bár az előző szezonban volt olyan időszak, hogy a csapat közel állt a kieséshez. Az osztrák edző a rossz eredmények hatására szerkezetet váltott, ami látványos javulást hozott. A legnagyobb eredményt mégsem a bajnokságban elért 11. hely jelentette, hanem az Európa Liga Döntőjének megnyerése. A kupa elhódításával a klub kvalifikálta magát a Bajnokok Ligájába. Az idei szezont a Frankfurt, Kostic elvesztése ellenére jól kezdte és mondhatni kiegyensúlyozott teljesítménnyel tartja a nagyokkal az iramot. A BL-re visszatérve valószínű, hogy Glasner marad azoknál a jól bevált játékelemeknél, amik a Köln ellen is láthatóak voltak.

1. Labdakihozatal:


(Forrás: Hillandkimi-Kinyeri.hu)

A Frankfurt labdakihozatalánál a 3 védő (Tuta-Hasebe-Ndicka) távol helyezkedik egymástól, míg a két mélységi középpályás (Kamada és Sow) próbál további opciókat biztosítani. Eközben a két szárnyvédő állandó szélességet nyújt a csapatnak.

2. Védekezés:


(Forrás: Hillandkimi-Kinyeri.hu)

Amikor az ellenfél támad, akkor a Frankfurt védekezésben 5-4-1-es felállást vesz fel. Ennél az esetnél nehéz bejátszani a labdát a sorok közé.

3. Letámadás


(Forrás: Hillandkimi-Kinyeri.hu)

A Köln labdakihozatalát próbálja megzavarni a Frankfurt, a kölni szárnyvédőre helyeződik a nyomás.


(Forrás: Hillandkimi-Kinyeri.hu)

Itt Schwabe (Köln, kapus) passz lehetőségeit blokkolja a Frankfurt. Muani, Götze és Lindstrom a védőket támadja, míg Kamada a helyezkedésével a két kölni középpályást veszi ki a játékból.

Götze szerepét külön kiemelném:


(Forrás: TFA-Luis Kircher)

Az egykori világbajnok újra megtalálta önmagát Frankfurtban. Glasner nagyon jól aknázza ki a játékos előnyeit. Jól köti össze a középpályát a támadószekcióval és védekezésben is hatékonyan kiveszi a részét. A rutinja nagy kincs lehet a Napoli ellen.

Napoli:

Spaletti együttese, ha csak nem történik valami égbekiáltó esemény (a FIGC nyomozása folyamatban van) lassan bajnoknak mondható. Kitűnő futball jellemzi az együttest a hazai és a nemzetközi porondon egyaránt. Jó lenne, ha az Olaszországban zajló botrányok ellenére a Napoli minél messzebb jutna a sorozatban.

A csapattal jó pár blog részben foglalkoztam, így csak a legutóbbi mérkőzésükről hoztam pár érdekességet. A Sassuolo otthonában a lényegi kérdéseket a Napoli az első félidőben lerendezte. A péntek mérkőzésen újfent a két sztár, Osimhen és Kvaratskhelia volt a főszereplő.

Napoli statisztikája:


(Forrás: McLachBot-Twitter)

A passz és a hő térképet látva elmondható, hogy a Napoli játéka a grúz szélső oldalán folyt a legintenzívebben.


(Forrás: McLachBot-twitter)


(Forrás: Football All Stats-Twitter)

A két játékosról nem rég a Football All Stats csinált egy összesítő statisztikát, ami esetleg a fogadásainkhoz segítségül szolgálhat.

Esélyek:

Az odavágók eddig eléggé gólszegények voltak, így bízom abban, hogy ez a párosítás kivétel lesz. A továbbjutást illetően a Napoli-nak jobb esélyei vannak, nálam ez 60%-ot jelent. Annyi kockázata van azért a tippemnek, hogy nagy BL tapasztalatról egyik oldalon sem beszélhetünk.