Franciaország - Lengyelország


Szerencsére mindkét csapat meccseit tudtam élőben követni, így a látott teljesítmények alapján, óriási mázli a lengyelek nyolcaddöntőben való részvétele. Lehet erős túlzásnak hat, de egyedül a Juventus kapusának, Wojciech Szczęsny-nek köszönheti Czeslaw Michniewicz együttese, hogy még Katarban tartózkodhat. Franciaország jól játszott az első két meccsén, bár hozzá kell tenni, aki a torna elején ilyen formában van, az nem szokott VB-t nyerni, de ezt valószínű Deschamps is tudta, ezért a harmadik, tét nélküli csoportmeccsre vereségre állította be a kezdőjét.

Franciaország:

A nagy nemzeti válogatottaknál az az idegesítő, hogy ha nincs tét, akkor nem teszik oda magukat. Franciaországgal valószínű ez történt. Senki nem akart megsérülni vagy elfáradni a játékosok közül az utolsó meccsen. Itt már nem úgy mennek bele a párharcokba, mintha éles lenne. Ilyenkor a szurkoló becsapva érezheti magát, hisz elvileg, akik játszanak azok az országért és a szurkolókért teszik, de nem ebben a világban. Lassan marketing fogásnak minősül, ha egy játékos azt nyilatkozza, hogy a hazájáért kiteszi a lelkét és a szívét a pályára. Visszakanyarodva a nyolcaddöntőre. Deschamps ismét a legerősebb kezdőjét fogja feltenni.

A várható kezdő:

Franciaország (4-2-3-1): Lloris; Konde, Konate, Upamecano, (Theo) Hernandez; Tchouameni, Rabiot; Dembele, Griezmann, Mbappe, Giroud.  (forrás: The Athletic)

Lengyelország:

Célfutball és óriási mázli egy jó kapusteljesítménnyel megfűszerezve. Körülbelül ennyit tudok elmondani a lengyelek játékáról. Kiábrándító, impotens, gyáva futball, ami mégis elég volt ahhoz, hogy Lengyelország ott legyen a legjobb 16 között. A nyolcaddöntőben várhatóan Michniewicz megint 5 védős rendszerben, fullba nyomja a semmit. Argentína ellen például 0 kaput eltaláló lövéssel sikerült lehozni a találkozót és ennek a tükrében a továbbjutás inkább csak a vak szerencsén és Messi kegyelmén múlt. Pedig a keretben Lewa mellett elvileg vannak még jó támadók. Milik kevésszer lett bevetve, de Piatek sem kapott sok lehetőséget.

A várható kezdő:

Lengyelország (4-4-2): Szczesny; Cash, Glik, Kiwior, Bereszynski; Zielinski, Bielik, Krychowiak, Frankowski; Swiderski, Lewandowski. (forrás:The Athletic)

Lengyelország legutóbbi találkozójának statisztikája:

Forrás: (Twitter)

Esélyek:

Ennél a párosításnál vagyok úgy, hogy 99%, hogy kiesik Lengyelország. Remélem ez a defenzív, ötlettelen futball megbosszulja önmagát. Hiába nyolcaddöntő, itt akár az is előfordulhat, hogy Franciaország 3-4 gólos különbségű sikert fog aratni. Lewandowski és a tizenegyesölő Szczęsny kevesek lesznek, mint mackósajtban a brummogás.