Ausztrália


Ki gondolná, hogy egy nemzeti válogatottnál kisebb családi perpatvar alakul ki. Az osziknál ez megtörtént. A szövetségi kapitány a saját vejét hagyta ki az utazó keretből. Graham Arnold úgy döntött, hogy nem a lánya férjét, a rutinos védőt Trent Sainsbury-t viszi magával, hanem a 18 éves Garang Kuol-t, aki ebben a szezonban nem lépett még pályára.

Edző: Hervé Renard (francia)

Szigorú edző hírében áll, viszont csak országon belül lett ismert a neve. A válogatottal az utóbbi időben nem ért el jó eredményeket. A keret hirdetése szintén borzolta a szurkolókat. Kihagyta a saját a veje mellett Mitch Langerak-ot és Tom Rogic-ot, őket fiatalokkal pótolta, míg egy veterán kapust, a 37 éves Danny Vukovic-ot, aki nagyon gyengén védett a szezonban, beválogatta.

A keret (hivatalos):

Kapusok: Mat Ryan (FC Copenhagen), Danny Vukovic (Central Coast Mariners), Andrew Redmayne (Sydney FC).


Védők: Harry Souttar (Stoke City), Milos Degenek (Columbus Crew), Bailey Wright (Sunderland), Thomas Deng (Albirex Niigata) ,Fran Karacic (Brescia), Nathaniel Atkinson (Heart of Midlothian), Aziz Behich (Dundee United), Kye Rowles (Heart of Midlothian), Joel King (Odense Boldklub).

Középpályások: Aaron Mooy (Celtic), Jackson Irvine (FC St. Pauli), Ajdin Hrustic (Hellas Verona), Cameron Devlin (Heart of Midlothian), Riley McGree (Middlesbrough), Keanu Baccus (St Mirren).

Csatárok: Jamie Maclaren (Melbourne City), Mitchell Duke (Fagiano Okayama), Jason Cummings (Central Coast Mariners), Garang Kuol (Central Coast Mariners), Awer Mabil (Cadiz), Mathew Leckie (Melbourne City), Craig Goodwin (Adelaide United), Martin Boyle (Hibernian).

Taktika: A legvalószínűbb formáció a 4-2-3-1, amit Ausztrália a mérkőzései 52%-án használt, míg a másik preferált rendszer a 4-4-2. Elsősorban a szilárd védekezés lesz előtérben, mivel kevés a minőségi játékos ebben a válogatottban, nincs egy Cahill vagy Viduka, akik „klasszisok” voltak a maguk idejében.


Várható felállás:

(Forrás: David-Astill-1-TFA)

Kulcsjátékos:


(David-Astill-11-TFA)

Két játékost emeltek ki a „Socceroos-ból”. Az egyik Ajdin Hrustic (Verona), akinek nincs jó szezonja Olaszországban, egyelőre a klubcsapata a kiesés elől menekül. A másik játékos a képen látható McGree. Az Angliában légióskodó játékos sokat fejlődött és a skill-jei (erősségei) alapján képes lesz összekötni a csapatrészeket. Első mérkőzésén az ausztrál válogatottban, két gólpasszt is jegyzett a kínai Tajpej ellen.

Ausztrália esélyei a VB-n:

Graham Arnold bízik csapata szívósságában. Ausztrália kihasználhatja azt, hogy frissebben érkezett Katarba, mint a többi riválisa. Nehéz a csoport, de egy masszív, szilárd védekezéssel a „Socceroos” valamelyik nagyobb nemzettől esetleg lophat majd pontot/pontokat.

Ausztrália megtett útja a VB-ig:

https://www.youtube.com/watch?v=zP8EAhfJx34