Franciaország


A 2018-as oroszországi tornán mindenki simán verte a szaúdi nemzeti tizenegyet. Hervé Renard-nak jutott az a megtisztelő feladat, hogy rendet vágjon és végre kézzel fogható eredményeket mutasson a válogatott kispadján. Az edző a piszkos munka java részét elvégezte, hisz Szaúd-Arábia minden gond nélkül kvalifikálta magát a tornára.

Edző: Didier Deschamps (francia)

A francia szakember jobbára Afrikában ért el nagyszerű sikereket, Marokkót például három évig dirigálta. Szaúd-Arábia kispadját 2019-ben foglalta el, úgy tűnik nagy üzletet kötött, mert a szaúdi szövetség ritka számba menő 8 éves szerződést adott neki. Az országban nagyon hisznek benne, hogy a jövőben egy ütőképes válogatottat épít fel. Az alapokat 2022-re elkezdte lefektetni.

A keret (hivatalos):

Kapusok: Alphonse Areola (West Ham United), Hugo Lloris (Tottenham Hotspur), Steve Mandanda (Rennes)


Védők: Lucas Hernandez (Bayern München), Theo Hernandez (AC Milan), Presnel Kimpembe (Paris St Germain), Ibrahima Konate (Liverpool), Jules Kounde (Barcelona), Benjamin Pavard (Bayern München), William Saliba (Arsenal), Dayot Upamecano (Bayern München), Raphael Varane (Manchester United)

Középpályások: Eduardo Camavinga (Real Madrid), Youssouf Fofana (AS Monaco), Matteo Guendouzi (Olympique de Marseille), Adrien Rabiot (Juventus), Aurelien Tchouameni (Real Madrid), Jordan Veretout (Olympique de Marseille)

Csatárok: Karim Benzema (Real Madrid), Kingsley Coman (Bayern München), Ousmane Dembele (Barcelona), Olivier Giroud (AC Milan), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Kylian Mbappe (Paris St Germain), Christopher Nkunku (RB Leipzig)

Taktika: Alapfelállás a 3-4-1-2. Ehhez Didier-nek szinte kimeríthetetlen forrásai vannak, hiszen a francia bajnokság tömegesen termeli ki a tehetséges játékosokat. Kiesik Pogbaa kezdőből? Na és. Ott van helyette Tchouameni, aki lehet, hogy hasznosabb már a válogatott számára.


Várható felállás:

(Forrás: bryant-marques-france-1-TFA)

Kulcsjátékos:


(Forrás: bryant-marques-france-10-TFA)

A legutóbbi Aranylabdás-győztes Karim Benzema-nak elsődleges feladata az lesz, hogy a támadásokat minél hatékonyabban használja ki. A francia válogatott eléggé szenvedett a Nemzetek Ligájában a gólszerzéssel. Igazi, klasszis középpályása nincs Didier Deschamps-nak, ezért Coman-Mbappe-Griezmann trió feladata lesz Benzema lábára varázsolni a labdát.

Franciaország esélyei a VB-n:

A Covid alatt kicsit megtört Franciaország lendülete. Az EB-n látszódott annak a jele, hogy kezd repedezni a csapat játéka, amit az állandó sérülések is erősen befolyásoltak. Ennek ellenére a VB selejtezőt veretlenül zárták a gall kakasok, hogy aztán a Nemzetek Ligáját kísérletezésre használják fel. Meglátásom szerint a védelemmel és a helyzet kihasználással újra gondok lehetnek. Varane egyelőre lábadozik, Koundé csak nem rég tért vissza egy súlyos sérülésből, míg elől Mbappe mostanság szereti elpuskázni a gólhelyzeteit. A franciákra a dánok jelenthetnek veszélyt a csoportban.

Franciaország megtett útja a VB-ig:

https://www.youtube.com/watch?v=UhHriU_9R10