Canberra Nők 


Kattogott az agyam, hogy a VB után miről írjak, de nem sokáig voltam alkotói válságban, hisz Ausztráliában a női bajnokság gőzerővel fut, így egy pénteki női bajnokira esett a választásom, ezzel is a hölgy tagjainknak kedvezve. Érdekes, hogy a női bajnokságban pénteken zárul az ötödik forduló, két mérkőzéssel. A maradék párosítások közül a Canberra női csapatát járom körbe.

Canberra Nők:

Talán a legfontosabb hír a hazai oldalról, hogy Michelle Heyman a veterán (34 éves) sztárcsatárhölgy ismét kezd csúcsformába lendülni. Az idei statisztikája önmagáért beszél:


(Forrás: FBREF.com)

Az FBREF honlapján minden szempontból számszerűsítve (lövések száma, passzok stb..) van Heyman teljesítménye.


A női futball folyamatosan fejlődik, ennek ellenére nagyon mélyre kell ásni, hogy az ember megfelelő információhoz jusson. Sikerült a Canberra előző meccséről videóanyagot beszerezni, így pár érdekességgel készültem róluk. Az előző fordulóban a Canberra 4-1-4-1-ben állt fel papíron, de a pályán ez sokszor 4-4-2-es taktikának felelt meg.


(Forrás: FBREF.com)

A mérkőzés kezdetén a Canberra magasan feltolva a védelmi vonalát, szoros emberfogással 3-3-4-es formációban próbálta megnehezíteni a Perth labdakihozatalát. A magasan tartott vonalak miatt a kapus kénytelen volt felrúgni a labdát a középmezőnybe.

1.kép:


(Forrás: Hillandkimi)

Egyébként a Canberra nagyon jól kezdte a mérkőzést, korán előnyhöz tudott jutni, Heyman gyönyörű egyéni akciója után. A csatár egy labdaszerzést követően a szélen tudta megbontani a Perth Glory védelmét.

2. kép:


(Forrás: Hillandkimi)

A szélen, 23-as mezszámban látható Heyman megnyerte az egy az egy elleni csatáját, ami révén egészen a tizenhatos széléig nyargalhatott. A Perth védelme a labdavesztés után nagyon fellazult, ennek okán a középpályáról érkező kettő Canberra játékost az ellenfél védői rosszul osztják el.

2.kép folytatása:


(Forrás: Hillandkimi)

A 2.kép folytatásán Heyman teljesen betört a tizenhatosra, ahol nem lövéssel próbálkozott, hanem a labdát jó ütemben beadta középre az érkező társaknak, amiből megszületett Canberra vezető gólja. A jó kezdés után jött a visszaesés. Először egy szögletes szituációt néztek be a Canberra védői, majd egy egyéni akcióhoz asszisztáltak. Természetesen a Perth ezeket a hibákat gólra tudta váltani.

3.kép:


(Forrás: Hillandkimi)

A 3. képen az eléggé szabadon érkező Perth játékosai vannak, akik lényegében szabadon támadhatják a kaput. A gól ennek ellenére vicces szituációból született, ugyanis két Canberra védő egymásra fejelte a labdát és a lecsorgót bevágta az ellenfél szélsője Baisden.

4.kép:


(Forrás: Hillandkimi)

Próbáltam a 4. képen kiemelni Baisdent, de a lényeg, hogy elég nagy kavarodás volt a szöglet után, amit nem jól reagáltak le a védők. Ezene a találkozón nem véletlenül született 5 gól. A csapatok eléggé gyengén védték le a saját területüket, főleg a Canberra.

5.kép:


(Forrás: Hillandkimi)

Az 5. kép iskolapéldája annak, hogyan NE védekezz. A Canberra középpályás sora és a védelem között, egyrészt nagy terület van, másrészt ott van egy üresen álló Perth játékos.

6.kép:


(Forrás: Hillandkimi)

Itt Hintzen (Perth Glory) négy Canberra játékos között tud kapura törni. A védők szerelési készsége a felvételek alapján hagy némi kívánni valót maga után, bár, ha jobb képességű labdarúgók lennének, kevesebb gól születne a bajnokságban. Mindenesetre Hintzen az átvétel után bomba gólt lőtt.

Konklúzió:

Pénteken érkezik a bajnoki cím egyik fő várományosa, a Melbourne City. Heyman-nal a fedélzeten gólra mindenképp esélyes lesz a Canberra, viszont a védekezési hibákat látva a győzelemre nem biztos. A vendégeknél pályára lép a feltörekvő tinisztár, a még csak 16 éves Daniela Galic. Fiatal kora ellenére a középpályát remekül szervezi. Akik abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy a péntekjük szabad, azoknak ajánlanám a Canberra Nők-Melbourne City Nők ausztrál női foci párosítást. Előreláthatólag sok gólos párharcnak ígérkezik.