Canberra Nők 


Kattogott az agyam, hogy a VB után miről írjak, de nem sokáig voltam alkotói válságban, hisz Ausztráliában a női bajnokság gőzerővel fut, így egy pénteki női bajnokira esett a választásom, ezzel is a hölgy tagjainknak kedvezve. Érdekes, hogy a női bajnokságban pénteken zárul az ötödik forduló, két mérkőzéssel. A maradék párosítások közül a Canberra női csapatát járom körbe.

Canberra Nők:

Talán a legfontosabb hír a hazai oldalról, hogy Michelle Heyman a veterán (34 éves) sztárcsatárhölgy ismét kezd csúcsformába lendülni. Az idei statisztikája önmagáért beszél:


(Forrás: FBREF.com)

Az FBREF honlapján minden szempontból számszerűsítve (lövések száma, passzok stb..) van Heyman teljesítménye.


A női futball folyamatosan fejlődik, ennek ellenére nagyon mélyre kell ásni, hogy az ember megfelelő információhoz jusson. Sikerült a Canberra előző meccséről videóanyagot beszerezni, így pár érdekességgel készültem róluk. Az előző fordulóban a Canberra 4-1-4-1-ben állt fel papíron, de a pályán ez sokszor 4-4-2-es taktikának felelt meg.


(Forrás: FBREF.com)

A mérkőzés kezdetén a Canberra magasan feltolva a védelmi vonalát, szoros emberfogással 3-3-4-es formációban próbálta megnehezíteni a Perth labdakihozatalát. A magasan tartott vonalak miatt a kapus kénytelen volt felrúgni a labdát a középmezőnybe.

1.kép:


(Forrás: Hillandkimi)

Egyébként a Canberra nagyon jól kezdte a mérkőzést, korán előnyhöz tudott jutni, Heyman gyönyörű egyéni akciója után. A csatár egy labdaszerzést követően a szélen tudta megbontani a Perth Glory védelmét.

2. kép: