argentína


Ki hitte volna, hogy egy fiatal, tapasztalatlan edző viszi sikerre Argentínát. Lionel Scaloni-val 28 év után nyert ismét trófeát az „Albiceleste”. Mivel idén 35 éves lett Lionel Messi, a 2022-es Katari-világbajnokság lesz utolsó próbálkozása, hogy a Copa Amerika győzelem után, megszerezze élete legnagyobb trófeáját. Az argentin klasszis azonban pályafutása nagy részében mindig elbukott nemzetközi szinten. Most a két Lionel összehozza? 

Edző: Lionel Scaloni (argentin) 

A fiatal szakvezető háta mögött nem volt nagy edzői múlt, mielőtt a 2018-as VB lebőgés után átvette a gárda trenírozását. A vezetőségben átmeneti megoldásként gondoltak rá, úgy tűnt, hogy 2019-ben a brazilok elleni vereség gyorsan megpecsételi a rövid karrierjét, de valami oknál fogva maradhatott a kispadon. Ez a kockázatos húzás kifizetődött, hisz a Brazília elleni, 2019. július 3-i vereség óta Argentína egyetlen mérkőzést sem veszített el. A tapasztalt játékosok és az új, rendkívül ígéretes argentin generáció egyensúlyával Scaloni visszaadta az „Albiceleste” identitását és büszkeségét. 

A keret (hivatalos): 

Kapusok: Emiliano Martínez (Aston Villa), Gerónimo Rulli (Villarreal), Franco Armani (River Plate).

Védők: Nahuel Molina (Atletico Madrid), Gonzalo Montiel (Sevilla), Marcos Acuña (Sevilla), Cristian Romero (Tottenham), Germán Pezzella (Real Betis), Nicolás Otamendi (Benfica), Lisandro Martínez (Manchester United), Nicolás Tagliafico (Lyon), Juan Foyth (Villarreal).

Középpályások: Rodrigo De Paul (Atletico Madrid), Leandro Paredes (Juventus), Alexis Mac Allister (Brighton), Guido Rodríguez (Real Betis), Papu Gómez (Sevilla), Enzo Fernández (Benfica), Exequiel Palacios (Bayer Leverkusen).

Csatárok: Ángel Di María (Juventus), Lautaro Martínez (Inter Milan), Joaquín Correa (Inter Milan), Julián Álvarez (Manchester City), Paulo Dybala (Roma), Nicolás González (Fiorentina), Lionel Messi (Paris Saint-Germain).

Taktika: Papíron 4-3-3-at játszik Argentína, de a gyakorlatban ez a formáció nagyon képlékeny és sokrétegű. Scaloni-nak, Di Maria-n és Ocampos-on kívül nincs szélső támadója, ezért jobban a dinamikus és sokoldalúbb középpályásaira támaszkodik. A 44 éves edző elszakadt a „Messi-függőségtől”. A válogatott igazi csapatként funkcionál és kevésbe függ Messi játékától.


Várható felállás:

(Forrás: caio-miguel-1-1-TFA)

Kulcsjátékos:


(Forrás: caio-miguel-1-14-TFA)

A jelenlegi válogatott kevésbé Messi központú, de azért a csapat esze még mindig a PSG klasszisa. 35 év ide vagy oda, a technikai képességei semmit sem koptak. A tavalyi visszafogott szezonja után, idén odapörkölt a statisztikáknak. Az őszi szezonban 19 meccsen 12 gól és 14 gólpassz van már a neve mellett.

Argentína esélyei a VB-n:

Lépésről, lépésre kell haladni, de az „Albiseleste-nek” kötelező a továbbjutás a C-csoportból. Az igazi kaland a nyolcaddöntőtől kezdődik.

Argentína megtett útja a VB-ig: