Brugge - Benfica


A házigazda nagy meglepetésre, de teljesen megérdemelten harcolta ki a továbbjutást a B csoportban, míg a Benfica-nak a Juventus, PSG fémjelezte kvartettből sikerült kvalifikálnia magát a nyolcaddöntőbe. A forma alapján a portugál klub lehet bizakodóbb.

Club Brugge:

Scott Parker neve talán sokaknak onnét lehet ismerős, amikor tavaly augusztusban a Liverpool legyőzte az AFC Bournemouth 9:0-ra. A történelmi vereség után Parkert azonnal kirúgták. Az angol edző közel fél éves kihagyás után a Club Brugge-nél kötött ki. Egyébként a belga csapat anno még Carl Hoefkens-al harcolta ki a továbbjutást, de ennek ellenére a vezetőség a rossz bajnoki szereplés miatt december végén kirúgta a szakembert. Parkerre visszatérve. A munkáját egyelőre nehéz megítélni, mert a mérlege 1GY-5D-1V, ami a szezon végéig bőven változhat.

Parker taktikailag eléggé rugalmas, a preferált hadrendje a 4-2-3-1 vagy a 4-3-3, de az ellenfél adottságaitól függően ez lehet 3-5-2 vagy 3-4-1-2. Egyelőre az eredmények még nincsenek összhangban az edző elképzeléseivel.

Hazai oldalról kire kell majd figyelni, az egyértelműen Lang a Brugge 10-ese, aki Parker alatt nagyobb szabadságot élvez.


(Forrás: Marc P. Lamberts-twitter)


(Forrás: Mezzala Football-twitter)

A holland szélső már olyan korba lépett, hogy bármikor érkezhet érte egy csábító ajánlat. A 20/21-es szezonban 12 gólig jutott. Az ősszel kicsit elmaradt ettől a statisztikájától, ugyanis a mostani mérlege 19/4/2.

Sikerült pár szemléltető diagramot beszerezni a Brugge előző bajnokijáról:


(Forrás: McLachBot2-twitter)

Parker középmagas védelmi vonalban helyezte el a csapatát. A Brugge a középpályán próbálta uralni a játékot, ami csak részben működött.


(Forrás: McLachBot2-twitter)

Az ábrán megint csak Lang szerepét emelném ki. A jobb alsósarokban a hőtérképen látható, hogy a Brugge játéka mennyire kitolódik az ő szélére.

Benfica:

Fernandez eladása után sem lassít a portugál klub. Roger Schmidt úgy tűnik, hogy gyorsan tudta pótolni a játékosát. A kaotikus szezonok után a német trénerrel szárnyal az együttes. Ehhez kellett, hogy a nyári átigazolási piacon aktív legyen a klub. Érkezett João Victor, Enzo Fernández és Alexander Bah. Ezenkívül Rui Costa olyan kiváló és rutinos játékosokat csábított az Estadióba, mint Julian Draxler, David Neres és Fredrik Aursne.

A portugál csapatról szintén hoztam friss adatokat. Szerintem érdemes átnyálazni ezeket a szerdai találkozóig.


(Forrás: McLachBot2-twitter)

A Benfica védelmi vonala majdnem, hogy a középpályáig fel van tolva, míg a támadóharmad elég közel van az ellenfél tizenhatosához.


(Forrás: McLachBot2-twitter)

Megint csak a jobb alsó képet ajánlom a figyelmetekben. Itt a pálya mindkét szélét használta a Benfica, míg a Brugge az esetek többségében Lang oldalán szervezte a támadásokat.


(Forrás: McLachBot2-twitter)

A lényeget mindenki látja, teljes Benfica fölény a hazai bajnokin.

Esélyek:

Hazai pályán nem lebecsülendő a belga Brugge, de a rendelkezésre álló adatok alapján nagy meglepetés lenne Parker csapatának a továbbjutás. A párharc esélyei nálam: 65% Benfica és 35% Brugge.