Brugge - Benfica


A házigazda nagy meglepetésre, de teljesen megérdemelten harcolta ki a továbbjutást a B csoportban, míg a Benfica-nak a Juventus, PSG fémjelezte kvartettből sikerült kvalifikálnia magát a nyolcaddöntőbe. A forma alapján a portugál klub lehet bizakodóbb.

Club Brugge:

Scott Parker neve talán sokaknak onnét lehet ismerős, amikor tavaly augusztusban a Liverpool legyőzte az AFC Bournemouth 9:0-ra. A történelmi vereség után Parkert azonnal kirúgták. Az angol edző közel fél éves kihagyás után a Club Brugge-nél kötött ki. Egyébként a belga csapat anno még Carl Hoefkens-al harcolta ki a továbbjutást, de ennek ellenére a vezetőség a rossz bajnoki szereplés miatt december végén kirúgta a szakembert. Parkerre visszatérve. A munkáját egyelőre nehéz megítélni, mert a mérlege 1GY-5D-1V, ami a szezon végéig bőven változhat.

Parker taktikailag eléggé rugalmas, a preferált hadrendje a 4-2-3-1 vagy a 4-3-3, de az ellenfél adottságaitól függően ez lehet 3-5-2 vagy 3-4-1-2. Egyelőre az eredmények még nincsenek összhangban az edző elképzeléseivel.

Hazai oldalról kire kell majd figyelni, az egyértelműen Lang a Brugge 10-ese, aki Parker alatt nagyobb szabadságot élvez.


(Forrás: Marc P. Lamberts-twitter)


(Forrás: Mezzala Football-twitter)

A holland szélső már olyan korba lépett, hogy bármikor érkezhet érte egy csábító ajánlat. A 20/21-es szezonban 12 gólig jutott. Az ősszel kicsit elmaradt ettől a statisztikájától, ugyanis a mostani mérlege 19/4/2.

Sikerült pár szemléltető diagramot beszerezni a Brugge előző bajnokijáról:


(Forrás: McLachBot2-twitter)

Parker középmagas védelmi vonalban helyezte el a csapatát. A Brugge a középpályán próbálta uralni a játékot, ami csak részben működött.