Brazília – Dél-Korea



Brazília ugyanazt megcsinálta, mint Portugália vagy Franciaország, szépen kikapott az utolsó csoportmeccsén. Tite-nek belefért, hogy a „B” sor játsszon, így Alves lehetett az egyik legidősebb mezőnyjátékos az idei VB-n. Cso Ku Szung 91. percben szerzett góljával Dél-Korea belőtte magát a nyolcaddöntőbe. A csatár a mérkőzés után azonnal berobbant a közösségi médiában.

Brazília:

Jó hírek érkeztek Neymar állapotáról, állítólag ott lesz ő is kispadon. A PSG sztárja mellett Danilo küzd még sérüléssel, róla nincs ilyen információm, hogy felépülne a nyolcaddöntőre. A brazilok utolsó csoportmeccséből kár kiindulni, hisz az már nem bírt téttel a számukra. Akik meg játszottak, azokról meg kiderült, hogy nem véletlenül cserék. Neymar nélkül sem jelenthetne gondot Dél-Korea, eddig a nyolcaddöntők a nagyok kezére játszottak.

Dél-Korea:

Anno még a Hiddink korszakban a saját rendezésű VB-n dobbantott nagyot a koreai válogatott. Az igazsághoz mondjuk hozzátartozik, hogy mindezt erős hátszéllel tette. Utána már elfogyott a mázli faktor és emlékeim szerint csak 2010-ben sikerült eljutni a nyolcaddöntőig. A 2014-es és a 2018-as VB-n pedig a csoportkört sem élte túl az együttes. Katarban sokáig úgy tűnt, hogy most is korai búcsú lesz, de a koreaiak abba a szerencsés helyzetbe kerültek, hogy Portugáliának lényegében mindegy volt a párharc végeredménye. Ám hiába a bravúr, Bento mester arra panaszkodott, hogy kevesebbet pihenhettek, mint a brazilok.

„Véleményem szerint nem tisztességes, ha már 72 óra elteltével játszunk.” (forrás: The Athletic)

Esélyek:

Dél-Korea egy nappal kevesebbet pihenhetett, ráadásul a kulcsjátékosok az utolsó mérkőzést végig hajtották, míg Brazília megtehette azt a luxust, hogy extra pihenőt adjon a legjobbjainak. Itt sem érzek meglepetést. Magabiztos brazil továbbjutást várok.