Argentína - Ausztrália


Kicsit közhelyes alcím, annak tudatában, hogy Ausztráliát senki nem tartotta továbbjutásra esélyesnek. A futball ezért szép, hogy előfordulnak anomáliák. Graham Arnold nevét nem csak Ausztráliában hanem az egész világon megjegyezték. A „Soceroos”-ban vajon lesz annyi, hogy megállítsa az egyre jobb formába kerülő argentinokat?

Argentína:

Az első fordulóban beragadó argentinok végül csak behúzták a csoportjukat. Döcögősen indult a torna, de Scaloni szerencsésen nyúlt bele a csapatába. Martinez kikerült, míg a City-ben a szárnyait bontogató Alvarez bekerült a kezdőbe. Utólag nézve a dolgokat, ez egy nagyszerű húzásnak bizonyult, mivel az Inter támadója Martinez épp a rossz időszakát éli. Emlékeim szerint, három vagy négy gólhelyzetet simán elpuskázott a csoportmeccseken. Mexikó ellen kellett Messi villanása, mert sokáig csak egy fűszálon múlt a továbbjutás, de miután sikerült kicsikarni a győzelmet és lekerült a nyomás a csapatról, Lengyelország már nem jelentett akkora problémát. Egész könnyed három pont volt a 0 focit bemutató lengyelekkel szemben. Scaloni-nak édes teher nyomja a vállát, a keretben mindenki bevetésre vár.

Argentína várható kezdője:

(Emiliano) Martinez; Molina, Otamendi, Romero, Acuna; Fernandez, De Paul, Mac Allister; Di Maria, Messi, Alvarez. (Forrás: The Athletic)

Ausztrália:

A válogatott továbbjutása katarzist okozott az országban. Örömükben síró drukkerek, utcai ünneplések, mint ahogy a képen látjátok:

Forrás: (Twitter)

A futball még mindig erősen hat az emberekre, amelyet egyetlen egy másik sporttág sem tud produkálni.

Tartja a mondás, hogy minden csoda háromnapig tart. Nem tudni, hogy az ausztrál játékosokból mennyit vett ki ez az irtózatos sok védőmunka, amit a három mérkőzésen produkáltak. Előfordulhat, hogy teljesen elfogynak erőnlétileg, de akár dopping is lehet ez az eufória, ami most van. Graham Arnold-ot sokan kritizálták a kerethirdetése után, ugye a saját vőjét hagyta ki, de ez úgy tűnik már a múlt és a pályán kivívott eredmények után szinte „Istenként” bálványozzák. Anno írták róla, hogy őt hidegen hagyják az Xg-ék, a PPDA mutatók, ő mentálisan próbálja felkészíteni a játékosait.

Pár napja ezt nyilatkozta az edző:

„Azt hiszem, minél többet változol, az túl sok – annál nagyobb zavart kelt az agyadban” – mondta Arnold.

„És ha az emberek összezavarodnak, mit csinálnak? Elmegy az energia, hibáznak.

„Négy és fél éve csinálunk valamit. A játékosok pontosan tudják, mit kell tenniük, és mik az elvárásaim. Nem hiszem, hogy a kerékcserével egyetlen nap alatt bármi taktikailag nagyszerű lenne. Ez azt jelenti, hogy zavart okoz a játékosok agyában, és ha egyszer ezt megteszi, akkor nem fogja kihozni belőlük a legjobbat.” (fordítás: google, forrás: smh.com.au)

Ausztrália várható kezdője:

Ryan; Degenek, Souttar, Rowles, Behich; Mooy, McGree, Irvine; Leckie, Duke, Goodwin.

Esélyek:

Ahogy olvastam az ausztrál lapokat, most minden ausztrál gyerek Leckie akar lenni. Egy ilyen eredmény, újból nagy lökést adhat az A-League-nek. Ami a jelent illeti, Argentína szemszögéből nézve kötelező a negyeddöntő. Az ember fejében mégis ott motoszkál, hogy az ausztrálok megkeseríthetik argentinok életét. Szaúd-Arábia az élő példa rá, hogy hinni kell a végsőkig. Soceroos bravúr loading vagy Argentína sima győzelem? Szombaton kiderül.