AC Milan - Tottenham


Nem jutott jobb főcím az eszembe, mert egyik csapat sem nyűgözött le az elmúlt időszakban. A Milan végig szenvedte a januárt és nem tudom, hogy a pénteki győzelme (1:0 Torino) mennyit fog számítani kedden. A Spurs annak ellenére, hogy a City-t legyőzte, nem egy kiegyensúlyozott, stabil teljesítményt nyújtó csapat képét mutatja. Conte projektje hamar kifulladhat, mert hallani pletykákat arról, hogy a nyáron lelép Londonból. Esetleg egy jó BL szereplés megváltoztathatja az olasz tréner véleményét.

AC Milan:

A rossoneri a pofonok földjén érezhette magát az elmúlt két hónapban. Pioli csapata győzelemmel kezdte az új évet, de a Roma elleni derbi után negatív spirálba került. Kalulu és 77. percben Pobega góljával már nyeregben érezhette magát a Milan, ám jött a nem várt fordulat és a Roma Ibanez 87. percben szerzett góljával előszőr szépíteni, majd a 93. percben Abraham góljával egyenlíteni tudott. Ez a döntetlen teljesen földhöz csapta Pioli játékosait. Persze, nem csak erről van szó, de a döntetlentől kezdődött a Milan vesszőfutása, ami a Torino elleni győzelemmel zárult le. A VB után több játékos fáradtsággal küzdött, de Pioli ennek ellenére nem forgatta a csapatát. Az új játékosok, mint Charles De Ketelaere, Dest, Malick Thiaw vagy Aster Vranckx kevés szerepet kaptak. A másik óriási probléma, hogy hiányoznak Maignan bravúrjai. A francia hálóőr még mindig nincs bevethető állapotban, így a BL-ben is Tatarusanu-nak kell helyt állnia.

Amikor az emberorientált-területvédekezésről beszélünk, abban Pioli együttese a tavalyi szezonban nagyon erős volt. Ez egy átmenet a két védekezési mód között, szóval a Milan a területek védése mellett, nagy hangsúlyt fektetett a párbajokra. Ez a taktika csődölt be az elmúlt bajnokikon, mert ehhez nagyon jó állóképesség és fizikai erőnlét kell. A Sassuolo meccs (2:5) után Kéri András kiemelte, hogy a Milan játékosai fásultak voltak, nem volt meg a kellő mentális és fizikai frissesség. Sok párharcot elveszítettek, a védelem könnyen kijátszható volt. A hazai pofon után az Inter ellen sem festett jól a rossoneri. Pioli csapata nem tudott labdákat szerezni és nagyon mélyen védekezett. Azon a mérkőzésen talán egyszer fordult elő, hogy a Milan nagyon agresszíven letámadott.